Dey Macha

dsp160519

dsp231112
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comAhad, September 21, 2014

PELAJAR IPTA 'PROJEK' DALAM BAS DITAHAN


Kuantan – Polis menahan sepasang kekasih yang berkelakuan tidak senonoh di dalam sebuah bas ekspres yang dalam perjalanan dari Terengganu menuju Kuala Lumpur pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Abdul Aziz Salleh berkata pihaknya menerima aduan berhubung kejadian itu daripada pemandu bas berkenaan kira-kira 2.01 pagi.

“Dia mendapati pasangan itu yang berumur 20 tahun sedang melakukan perkara tidak senonoh di tempat duduk penumpang ketika di Chendor dekat sini.

“Berikutan itu pasangan tersebut yang merupakan pelajar jurusan Diploma Perakaunan sebuah insitusi pengajian tinggi awam di Terengganu ditahan untuk diambil keterangan,” katanya.

Pasangan berkenaan yang sedang bercuti untuk mengulang kaji pelajaran, mengaku melakukan perbuatan itu. – Bernama

ULASAN GB

Bagus bila ada pemandu bas yang membuat aduan dan laporan seperti di atas.

Kerja-kerja maksiat di dalam bas ekspres telah lama berlaku. Kejadian-kejadian kemalangan buruk yang melibatkan bas ekspres sebagai satu "pemberitahuan dari langit" tidak pernah diambil pelajaran.

Trend baru remaja-remaja IPTA/IPTS kini ialah dengan membawa pasangan dengan kereta sendiri.... Banyak juga kemalanagn dilaporkan berlaku melibatkan pelajar-pelajar berkereta ini. Tetapi maksiat di kalangan pelajar IPTA/IPTS ini terus berlaku kerana tiada undang-undang yang menghalang mereka berbuat demikian.

greenboc


KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive