Dey Macha

dsp160519

dsp231112
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comRabu, November 18, 2009

Pemuda UMNO Salah Teropong | Nizar NewsOleh Nasrudin Hassan at Tantawi

Kesungguhan Pemuda UMNO mendesak supaya Tuan Guru Nik Abdul Aziz meletakkan jawatan ekoran isu penajaan Ibadah haji baru - baru ini adalah usaha mereka untuk melihat kuman di seberang laut sementara gajah dihadapan mata mereka sengaja mereka lindungkan .


2. Dewan Pemuda PAS Pusat sendiri sudah hampir naik bosan dan jemu dalam membuat laporan dan mendedahkan penyalahgunaan kuasa juga rasuah para pemimpin UMNO dan BN sejak sekian lama , tetapi malang bukan sahaja mereka yang dilaporkan ini tidak disiasat atau diambil tindakan , bahkan selama ini Pemuda UMNO dan BN hanya memejamkan mata serta memekakkan telinga .


3. Tidak pernah kelihatan Pemuda UMNO dan BN sebelum ini peka dengan rasuah . Setiap kali kita bercakap soal rasuah dan integriti , entah dimana pemuda UMNO dan BN ini berada . Malah setiap kali isu rasuah muncul dan diperbahaskan kepada umum nyata jelas kelihatan pemuda UMNO dan BN seperti kebimbangan untuk turut menyatakan pendirian .


4. Lebih malang , ketika mana Ketua mereka disabitkan bersalah kerana terlibat dengan rasuah oleh jawatankuasa disiplin UMNO sendiri , tidak pula kedengaran suara pemuda UMNO khasnya pemuda UMNO Kelantan untuk mendesak supaya khairy meletakkan jawatan .


5. Saya melihat pemuda UMNO hanyalah bersikap oportunis . Tindakan mereka bukan lahir dari peribadi yang konsisten mempertahankan nilai integriti berbanding individu atau tokoh yang mereka serang hari ini [ YAB Tok Guru Nik Abdul Aziz ] sebagai tokoh yang telah berjaya mempertahankan nilai integriti dalam kepimpinan jua dirinya selama 19 tahun mentadbir negeri Kelantan . Bahkan akan terus dipertahankan sampai bila - bila justeru beliau adalah seorang tokoh yang sangat arif mengenai dosa dan pahala serta tekun menghayatinya berbanding UMNO dan BN yang sering lupa aspek dosa dan pahala .


6. Saya tidaklah memaksumkan Tuan Guru Hj. Nik Abdul Aziz Nik Mat selaku Mursyidul Aam PAS tetapi apa yang jelas Tuan Guru jauh lebih baik dan mulia dari sikap pemuda UMNO yang hipokrit .


7. Kenapa tidak pemuda UMNO dan BN bangkit secara konsisten menentang amalan rasuah dan penyalahgunaan kuasa terutama yang melibatkan pemimpin UMNO dan BN sendiri . Sementara apa yang berlaku kepada Tuan Guru Hj. Nik Abdul Aziz sangat mudah isunya . YAB Tuan Guru telah bersedia untuk disiasat oleh SPRM jika benar ada dakwaan rasuah . [ Saya percaya SPRM akan terjun tidak bertangga untuk mengambil kes yang melibatkan pemimpin PAS setelah mereka terlalu berat punggung untuk bangun bertindak dalam kes yang melibatkan pemimpin besar UMNO dan BN . ]


8. Malah suka saya ulang buat kesekian kalinya kenyataan Tuan guru bahawa beliau senantiasa membuka pintu rumah dan pejabatnya 25 jam sehari untuk disiasat oleh SPRM . Cuma saya harap , janganlah nanti Tuan Guru masuk kamar SPRM untuk menjalani siasatan dalam keadaan hidup dan sihat tiba - tiba keluar mayat ! waliyazubillah .


9. Apakah pemuda UMNO sudah kehabisan idea dan peranan untuk menyelesaikan masaalah dalaman mereka yang semakin parah , kini mereka cuba beralih pula untuk mencampuri urusan PAS . Serahkan kepada pihak yang berwajib . Buat laporan jika ada kes dan jangan ganggu proses pengadilan dengan desakan atau tindakan yang berbau [ hamis ] politik kotor .


10. Apakah pemuda UMNO juga telah tidak mempercayai keupayaan dan kemampuan SPRM dalam menangani kes rasuah ? atau sengaja mereka mahu mengambil kesempatan politik bagi menjatuhkan kepimpinan YAB Tuan Guru ? atau mereka telah tidak sabar menunggu pilihanraya untuk mengambil alih kerajaan negeri kelantan ? atau paling mudah untuk difahami tindakan mereka ialah untuk melindungi kelemahan mereka sendiri yang sering dipertikai selama ini ?


detikdaily


Saksikan Lelaki Kuat Pacak Langit
Beri sekali dapat banyak kali...
MAHUKAN PENDAPATAN RM2000-RM3000 SEMINGGU?
SEMUA KAMI LELONG!!!
Kelab BlackV6
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive