Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comKhamis, Mei 16, 2013

APA KES NAK LUCUT KEWARGANEGARAAN?


SHAH ALAM 15 MEI : Gesaan lucut kewarganegaraan terhadap rakyat Malaysia yang membantah keputusan pilihanraya ke-13 adalah tindakan reaktif berasaskan emosi.

Pengarah eksekutif Pusat Penyelidikan PAS Pusat Dr Dzulkefly Ahmad berkata ia juga tidak mengendahkan masalah-masalah yang mencacatkan proses pengundian pada hari itu.

Dr Dzulkefly berkata Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung, selaku gabungan terpelajar yang besar, sewajarnya lebih proaktif untuk mengangkat isu tersebut untuk diselesaikan.

Akhbar Kosmo melaporkan GPMS melalui Setiausaha Agung Zambri Mohd Isa mahu kewarganegaraan 21 rakyat Malaysia yang menunjuk perasaan terhadap dakwaan penipuan PRU13 di Singapura Rabu lalu dilucutkan.

Zambri berkata perbuatan mereka itu menjatuhkan imej negara.

“GPMS macam tidak memahami perkara latar seperti tidak mahu dan enggan menerima akan hakikat bahawa pilihanraya itu yang sarat dengan perkara yang dipertikaikan.”

Beliau menambah rakyat yang membantah keputusan PRU13 lalu itu terbit dari keprihatinan yang serius akan sistem demokrasi Malaysia.

“Penggesaan untuk melucutkan warganegara ini adalah diambil dengan cara sangat emosi.

“Bantahan seperti ini adalah masih lagi sifatnya demokratik, tambahan bukti-bukti itu makin nyata dan semakin meluas,” kata Dzulkefly.

selangorku

NAK TAU CARA CAJ HANDPHONE DI MANA SAJA ANDA BERADA?

1 ulasan:

  1. Cakap cakap tarik balik citizenship rakyat malaysia ini cakap cakap budak mental akal fikiran mereka tahap tadika. Zaman penuh informasi ini , rakyat serata dunia memikir cara terbaik untuk maju ke hadapan. Apa benggap bahalol sangat kah jika rakyat ingin memihak ke jalan yang benar dan hakiki......? Apakah Melayu satu bangsa yang hidup di dalam baldi bagai ketam batu masakan cina di dapur.... ?

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive