Dey Macha

dsp160519

dsp231112
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comAhad, Februari 28, 2010

Saidatul Perlu Cermin Diri Dulu - Datuk Halik


Bekas Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat Datin Saidatul Badru Said Keruak diminta supaya mencermin dirinya dahulu kerana umum mengetahui beliau menyertai KEADILAN kerana niat tertentu, kata Ketua KEADILAN Cabang Kota Belud, Datuk Halik Zaman.

Beliau mengulas kenyataan Datin Saidatul yang disiarkan dalam media arus perdana semalam yang meminta supaya Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail menginsafi kesilapan dan kembali ke pangkal jalan.

Datuk Halik mempersoalkan tindakan bekas pemimpin KEADILAN itu yang tiba-tiba mahu menjadi jaguh dengan cuba menaburkan fitnah terhadap Datuk Seri Dr Wan Azizah.

"Kita menjadi musykil di hati, yang Saidatul ini beria-ia dan jadi tukang sibuk minta Datuk Seri Dr Wan Azizah berbuat demikian itu kenapa? Apakah ada 'imbuhan lumayan' menanti di atas kesungguhan beliau untuk merendahkan maruah Datuk Seri Anwar Ibrahim dan keluarga?," soal Datuk Halik.

Menurut beliau lagi Datin Saidatul seharusnya sedar bahawa sejak dahulu lagi penyokong KEADILAN di Sabah telah mencurigai keikhlasan dirinya yang menyertai parti dengan niat tertentu.

"Mana tidaknya, suami beliau adalah rakan baik Najib. Masuk akalkah suami baik dengan Najib, isteri sokong PKR ? Dari sana sudah terserlah 'sumbangnya' penglibatan beliau dalam PKR," jelasnya.

Datuk Halik turut mempersoalkan sumbangan yang telah diberikan Datin Saidatul sepanjang berada dalam KEADILAN dan memegang jawatan di Sabah sehingga terdapat banyak anasir yang cuba memecahbelahkan parti itu.


"Penyokong-penyokong PKR sedar dan maklum hal ini tapi tidak dapat berbuat apa-apa kerana kebijakkan Saidatul membodek Kak Wan (Datuk Seri Dr Wan Azizah) ketika itu. Penyokong PKR hanya lihat pakai mata sahaja. Sebab itulah di zaman Saidatul tidak ramai rakyat Sabah berminat untuk menyertai PKR kerana putar belit Saidatul demi menyelamatkan Umno Sabah," kata beliau lagi.

Menurut Datuk Halik lagi, Datin Saidatul kini mungkin tidak senang duduk melihatkan perkembangan dan sambutan baik yang diberikan rakyat Sabah kepada KEADILAN.

"Itulah sebabnya dia menggunakan kesempatan berdasarkan kedudukan beliau dalam PKR sebelum ini untuk cuba menggoncang kepercayaan rakyat kepada PKR. Beliau sangka rakyat dan penyokong PKR akan mempercayainya berdasarkan dia pernah 'duduk semeja' dengan PKR," ujarnya lagi. -Suara Keadilan

greenboc
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive