Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Selasa, November 18, 2014

KONDO INI DIBINA UNTUK HADAPI HARI KIAMAT

Kondo Yang Di Bina Untuk Menghadapi Hari Khiamat Yang Bakal Menjelma ,DiBina Terus Ke Bawah Tanah !!!


Kiamat, dalam keadaan yang sangat huru-hara, ramai pastinya akan lari bertempiaran mencari tempat perlindungan yang selamat dan selesa untuk orang yang tersayang serta diri sendiri. Namun, ianya tidak semudah yang di sangka...

Namun, bagi orang-orang kaya mereka pastinya percaya bahawa mereka mempunyai kuasa untuk menyembunyikan diri serta selamatkan diri dari terkena bencana ini...

Mereka akan membelanjakan berapa banyak sekalipun harta mereka semata-mata untuk keselamatan yang terjamin...

Developer, Larry Hall telah membina 2 buah kondo berbentuk silo roket lama yang di bina ke bawah tanah. Kedalaman setiap kondo ini sedalam 174 kaki serta mempunyai keluasan seluruh sebanyak 54,000 kaki persegi. Ianya di reka untuk memuatkan seramai 70 orang untuk kehidupan tambahan selama 5 tahun lagi...

Sebuah unit di jual dengan RM4,500,000 sehingga RM9,000,000 dan ianya sangat laris di pasaran. Pembeli termasuklah mereka mereka dari golongan atasan seperti doktor, saintis kata developer...

Bila anda lihat apa yang ada dalam kondo ini, tak mudah untuk faham kenapa orang-orang atasan ini sanggup membelanjakan wang mereka untuk kondo yang boleh 'selamat'kan mereka ini...

Apa pendapat anda tentang kondo ini? Share pandangan anda di ruangan komen, jangan lupa untuk kongsikan pada kawan...!!!


Lakaran designer bentuk sebenar kondo tersebut


Lakaran pelan untuk setiap unit


Kemudahan yang di sediakan, hanya untuk residen


Sekuriti yang di kawal oleh askar




Bekalan menjana elektrik


Ruang belajar anak-anak




Gambar bahagian atas kondo












SUMBER : nakbebel.com

kalamcat


12 ulasan:

  1. mereka ini semua ingat kiamat itu berlaku hanya di atas permukaan bumi, sedangkan yang sebenarnya berlaku bumi itu hancur sama sekali termasuk di dalam perut bumi.

    BalasPadam
  2. tak apa.....mereka mmg bagus utk memudahkan kerja.......kerja utk menimbus mereka hidup2......bodoh punya olang!!.....

    BalasPadam
  3. adayak jutawan2 dari malaysia yg beli kondo ni

    BalasPadam
  4. Kiamat kalau berlaku apapun takdak gunalah.

    BalasPadam
  5. tiada sesuatu kekuatan pun dpt melawan kuasa kiamat dan tiada tempat bersembunyi yg selamat wlaupun dlm lubang cacing sekalipun..sia2 sja buat kerja bodoh nak melawan kiamat dari Allah SWT.

    BalasPadam
  6. ini bukan kondo, ini tapak kubur !

    mereka membeli lubang kubur sekeluarga dengan harga yang mahal , buatlah kondo ke kondom ke ...biar kedalaman seribu kaki bawah tanah, tetap tak akan mampu selamat dan menyelamatkan ,

    BalasPadam
  7. cerita ni dah di siarkan dalam discovery channel,tujuan di bina untuk menghadapi serangan nuklier..

    BalasPadam
  8. Kiamat sudah bermula pada diri ..bila iman sudah tiada..APA nak hairan dgn condo ni Dan hari kiamat..skrng pun umat Islam bnyk dah "kiamat"..

    BalasPadam
  9. hehehheheh..bodoh jugak mat salleh ni...

    BalasPadam
  10. Depa ingat kiamat ni atas bumi yg tanah saja. Depa ingat objektif kiamat tu musnah bumi saja dan Depa wajib menyelamatkan diri depa saja, hidup Depa masih kena diteruskan-survival. Ooooo Depa SILAP BESAQ :)

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum... Minta kebenaran dari empunya blog untuk kongsi link blog saya dengan blog ni. Saya akan memasukkan link blog ni dalam bloglist saya. Saya harap tuan punya blog ni dapat memasukkan link blog saya dalam bloglist ni.
    TERIMA KASIH

    http://pentekan.blogspot.com

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive