Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comSabtu, Januari 23, 2010

“PKR Kuala S’gor Bubar Tidak Benar” - Syed SyahirOleh Mohd Ali Bakri


KUALA LUMPUR : "Dakwaan bahawa PKR Kuala Selangor sudah bubar dengan peletakan jawatan 13 ahli jawatankuasanya tidak benar," kata Timbalan Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Selangor Syed Shahir Syed Mohamud dalam suatu kenyataan medianya di sini, hari ini.

Kata beliau, perlembagaan PKR jelas menyatakan bahawa sebarang pembubaran sesuatu cabang hanya boleh dibuat menerusi Mesyuarat Agung Khas Cabang selaras dengan fasal 25.8 perlembagaan parti.

"Jika benar majoriti AJK cabang meletak jawatan, ini bermakna bahawa Mesyuarat Agung Khas Cabang harus diadakan bagi melantik semula barisan AJK yang baru bersesuaian dengan fasal 25.9 perlembagaan parti," kata beliau ketika mengulas kenyataan Timbalan Ketua Cabang Parti Keadilan Rakyat Kuala Selangor baru-baru ini.

Tambah Syed Shahir, Majlis Pimpinan Negeri Selangor akan menyiasat sepenuhnya dakwaan perletakan jawatan tersebut dan akan memaklumkan kepada Majlis Pimpinan Pusat agar tindakan yang bersesuaian dapat diambil ke atas mana-mana ahli parti yang bertindak di luar perlembagaan, selaras dengan perlembagaan parti.

Beliau berkata, perkembagan di Cabang Kuala Selangor mutakhir ini adalah sangat positif dengan penyertaan ribuan anggota baru berbanding sebelum PRU-12 yang lalu.

"Jadi, saya mengesyaki bahawa perkembangan terbaru ini adalah sebahagian daripada agenda terdesak pihak tertentu untuk menekan kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Selangor," tambah Syed Shahir.

erapakatan


SAIFUL APEK & MALEK NOOR TELAH TURUT SERTA...ANDA PULA ????
Beri sekali dapat banyak kali...
Kelab BlackV6
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Komen

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive