Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comKhamis, Januari 16, 2014

BUMI BERGEGAR KETIKA ARIEL SHARON DIKEBUMIKAN


Isnin lalu, ketika pembunuh masyarakat Islam Palestin, Ariel Sharon hendak dikebumikan, utara Israel telah mengalami gempa bumi berukuran 3.5 skala Richter.

Di saat para pemimpin dan orang-orang kenamaan antarabangsa sedang memberi penghormatan terakhir kepada salah seorang pengasas negara Yahudi itu, penduduk utara Galilee melaporkan kepada Ynetnews.com bahawa gegaran itu mulai dapat dirasai sekitar waktu tengah hari.

Berita mengenai gempa bumi itu telah disahkan oleh Institut Geofizik Israel.

Masya’Allah… apakah itu petanda bumi tidak menerima Ariel Sharon dan bayangkan azab yang menanti pemimpin Yahudi lakhnatullah berkenaan.

” SAYA bersumpah, saya akan bakar setiap bayi dilahirkan di Palestin. Wanita dan kanak-kanak Palestin lebih bahaya berbanding lelaki dewasa. Selagi mereka masih kelihatan, ia menunjukkan generasi itu akan berterusan…” Itulah antara baris ayat Ariel Sharon.

Namun di hari pengebumiannya, bumi bergegar … tahulah nasib kau sekarang kan.

Pemimpin Yahudi yang digelar sebagai ‘Penyembelih Beirut’ itu koma selepas diserang strok dan pendarahan otak pada 4 Januari 2006 semasa berkempen untuk partinya menjelang pilihan raya umum di Israel.

Sharon yang merupakan seorang bekas jeneral menjadi Perdana Menteri Israel dari tahun 2001 hingga 2006 terkenal kerana kekejamannya yang dikutuk oleh masyarakat antarabangsa berhubung pembunuhan beramai-ramai orang Islam di Beirut, Lebanon.

Pada tahun 1982, Sharon yang menjadi Menteri Pertahanan Israel ketika itu mengarahkan beberapa kumpulan militia Kristian Lebanon untuk membunuh pelarian Palestin di kem pelarian Sabra dan Shatila di Beirut.

Ketika itu, tentera Israel menceroboh sebahagian Lebanon untuk mengusir pejuang Pertubuhan Pembebasan Palestin.

Menurut beberapa sumber Palestin, antara 3,000 hingga 3,500 orang termasuk wanita mengandung, bayi dan kanak-kanak dibunuh kejam dalam pembunuhan beramai-ramai tersebut.

Beribu-ribu pelarian turut diseksa dan dirogol dalam kekejaman tersebut yang berlaku selama tiga hari pada 16 September 1986 ~ MyNewsHub
6 ulasan:

 1. Ya Allah kau berilah siksa paling pedih selama2nya kepada si laknat ini dan mereka yg seumpamanya. setitik darah umat islam yg gugur, sedikit kesakitan yg dia kenakan kpd hamba2 Mu, maka kalau balas lah dengan neraka yg paling hitam apinya... amiiiiiiiiiiinnn

  BalasPadam
 2. saya.ucap.tahniah.krn.ariel.sharon.dah.mati.

  BalasPadam
 3. Asalamualaikum tuan,
  mohon tukarkan link blog Gendang Perang kepada http://www.lusuka.com/
  link lama dah tak boleh renew. Terima kasih

  BalasPadam
 4. Asalamualaikum tuan,
  mohon tukarkan link blog Gendang Perang kepada http://www.lusuka.com/
  link lama dah tak boleh renew. Terima kasih

  BalasPadam
 5. Asalamualaikum tuan,
  Mohon tukarkan link blog Gendang Perang kepada http://www.lusuka.com/
  domain lama dah tak boleh renew. Terima kasih

  BalasPadam
 6. sapa suruh bunoh innocent people. ;-|

  BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive