Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comAhad, Januari 05, 2014

KALAU TAK SUKA PERHIMPUNAN SILA PI DOK DALAM HUTAN...KAH! KAH! KAH!Himpunan: DBKL ada bukti bergambar
WARTAWAN SINAR HARIAN
5 Januari 2014
Ahmad Phesal Ahmad Phesal

KUALA LUMPUR - Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah menyiapkan laporan berserta bukti bergambar berhubung perhimpunan haram yang dibuat pada malam sambutan tahun baharu di Dataran Mereka, baru-baru ini.

Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Ahmad Phesal Talib berkata, pihaknya akan mengatur perbincangan bersama pihak polis bagi memutuskan sebarang tindakan yang boleh diambil kerana ia dibuat tanpa permohonan, termasuk mengenal pasti penganjur bertanggungjawab.

Menurutnya, DBKL mempunyai bukti berdasarkan koleksi gambar yang diambil dari pelbagai sudut termasuk dari atas Menara DBKL.

“Pada masa ini kami telah pun menghimpunkan bukti melalui gambar yang kita ada dan akan berbincang dengan pihak polis apakah langkah yang boleh kita ambil di bawah peraturan yang ditetapkan.

“Mungkin pihak polis ada bukti yang kita boleh kongsi bersama, dan apakah tindakan sepatutnya yang perlu diambil terhadap mereka sekiranya berlaku pelanggaran peraturan,” katanya.

Beliau berkata, setakat ini tiada sebarang laporan kerugian yang diterima atau perlu ditanggung DBKL ekoran daripada himpunan berkenaan.

“Tetapi kita akan lihat kemungkinan untuk ambil tindakan jika mereka yang terlibat didapati mengganas.

“Secara kasar tiada kerugian, namun hanya menimbulkan gangguan kepada aktiviti yang orang ramai menunggu. Itu yang menyebabkan saya tidak pulang awal pada malam itu. Jika saya keluar, adalah tidak bertanggungjawab sebagai Datuk Bandar meninggalkan orang ramai dalam keadaan tertanya-tanya. Jadi saya mengambil keputusan untuk cuba redakan keadaan,” katanya.

Tambah Ahmad Phesal, penelitian bagi mengenal pasti penganjur bertanggungjawab juga akan dibuat bersama pihak polis.

SH

KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive