Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Ahad, Januari 19, 2014

LAWAK AHAD: MALAM PERTAMA VERSI KANGKUNG


Berlakunya cerita di sebuah kampung nun jauh di Utara Kedah. Di situ tinggalnya dua buah keluarga. Yang satu tu janda beranak satu. Janda ni ada anak dara bernama Milah. Keluarga yang satu lagi tu duda beranak satu. Duda ni juga mempunyai seorang anak teruna yang diberi nama Dollah.

Sejak daripada kecil hingga ke umur akil baligh, Milah dan Dollah berkawan rapat. Maka mak bapak Milah dan Dollah ni setuju untuk mengahwinkan mereka berdua. Sebelum menjadi seorang isteri berpesanlah mak Si Milah kepada anaknya;
"Milah...hang dah kahwin nanti...bila tiba malam pertama tu, hang hati-hati sikit..."
"Pasai apa mak?" Tanya Milah terkejut.
"Bukan apa Milah, mak dengaq maknya Si Dollah tu mati sebab Bapak dia 'punya' besaq kepala lutut!!  Jadi mak takut kot-kot la Si Dollah tu nurun ikut pak dia." Jelas mak Milah.
Maka Si Milah pun ngangguk la tanda paham dengan pesan ibunya itu.
Nak dijadikan cerita, bapaknya Si Dollah pun bagi ingatan juga pada anak dia.
"Dollah! Bila hang kawin ngan Milah nanti...tiba malam pengantin, hang tu kena jaga-jaga sikit! Pak dengaq ayah Milah dulu mati sebab mak dia 'punya' bergigi!! Takut-takut la Si Milah tu nurun mak dia..."
Terkejut beruang panda Si Dollah mendengarnya! Untuk cover dia punya terkejut, Dollah pun angguk paham la.
Diringkaskan cerita, kahwin la Milah ngan Dollah. Time malam nak tidur pun tiba. Duk..dak..duk...dak... bunyi jantung kedua-dua pengantin baru tu bila lampu dah padam. Secara tiba-tiba teringatkan pesanan mak ngan bapak depa.
Tapi depa tu masing-masing berlagak cool je. Macam tak dak apa-apa yang mereka risaukan. Waktu tidur tu, Milah pakai baju tidur yang paling seksi sekali yang ada dalam simpanannya. Jarang habis! Dollah pun apa lagi menitik la air liurnya..tap...tap...tap...!
Bila Dollah mula nak bukak step ja, dia teringat pesanan pak dia hari tu. Dollah pun dapat idea nak hulur lutut dia. Kot-kot la betul bergigi Si Milah 'punya', selamat sikit fikir Si Dollah. Kurang- kurang lutut yang luka dulu.
Si Milah pun camtu juga. Dia nak sua mulut dia. Kalau betui la Dollah 'punya' besaq kepala lutut, selamat la sebab dia boleh gigit.
Acara pun bermula. Bila bertemu ja gigi Si Milah ngan lutut Si Dollah, apalagi dua-dua terkejut beruk pencen la. Lagi-lagi Si Dollah. Dia terus lari balik rumah bapaknya.
"Pakkk....betullah! Si Milah 'punya' bergigi pak!" Bersungguh-sungguh Dollah bercerita.
Tapi Pak Si Dollah tak puas hati . Mereka berdua pi ke rumah Milah buat spot check. Masa tu Milah tengah mandi. Mandi wajib ka, mandi sunat ka, itu tak tau la. Tapi dengan kurang ajarnya Dollah dan bapaknya terus tolak pintu bilik air Si Milah tu.
Apalagi, terkejut la Si Milah yang tengah mandi telanjang bulat tu. Dengan tak berlengah lagi dia terus je cabut pokok kangkung yang hidup subuq kat longkang bilik air. Dengan pokok kangkung tu la Milah tutup dia 'punya' tu!
Bapak Dollah nampak je keadaan Si Milah tu, dia pun jerit,
"HAH, TU DIA!
'Anu' dia MAKAN KANGKUNG PULAK DAH!!!"
#..'..Pasai harga murah kut?'

4 ulasan:

  1. Kangkung.harga.dah.turun.kangkung.najib.jom.beli.kah.kah.kah.

    BalasPadam
  2. Orang Lelaki Misti Kena Baca Benda Ni !!
    http://mantopbro.blogspot.com

    BalasPadam
  3. Tanpa Nama20/1/14 2:01 PG

    Nak cerita pasal lutut dgn gigi ke atau pasal kangkung ni? Lucu sungguh.

    BalasPadam
  4. Tanpa Nama20/1/14 2:49 PG

    INI LAWAK BETUL LAWAK !!!!!
    KANGKONG TUTUP DARA NAMPAK MANTAP, KANGKONG TUTUP HIPPO BUROK LAH.....

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive