Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Khamis, Disember 31, 2009

Kerajaan Pusat Enggan Iktiraf Exco Sukan Selangor


Umno-Barisan Nasional diselar kerana mengamalkan politik hasad dengki selepas tewas dalam PRU12 lalu.

Pemerintah Pusat diselar kerana enggan mengiktiraf Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim selaku Exco Belia dan Sukan Selangor, seraya merencatkan perkembangan atlat dan sukan negeri Selangor.

Timbalan Pengerusi Exco Belia dan Sukan Selangor Amirudin Shari berkata politik Umno-BN menyulitkan usaha pembangunan sukan.
Amirudin memberi amaran sekiranya iklim hasad-dengki ini berterusan, negeri Selangor akan kehilangan atlet-atlet berkebolehan yang berjaya mengharumkan nama negara di Sukan Sea 2009.

"Ada sesetengah pemimpin politik diatas yang tidak mengiktiraf perlantikan Menteri Besar selaku Exco Sukan. Ianya harus disahkan oleh Menteri berwajib namun jawatan itu sampai sekarang tidak disahkan," katanya.
Amirudin berkata demikian ketika ditemui Tv Selangor petang semalam.
Beliau berkata tiga surat memohon pengiktirafan dari kerajaan negeri telah diajukan kepada Menteri Belia dan Sukan namun sehingga ke hari ini tiada maklum balas diterima.

Amirudin melahirkan dukacitanya dengan perkembangan ini dan menyifatkan sikap Kerajaan Persekutuan keanak-anakkan.
Beliau berpendapat politik dan sukan tidak harus dipolitikkan, bahkan arena sukan harus menjadi platform mengikat kerjasama yang erat antara kerajaan Pusat dan kerajaan negeri melahirkan atlet-atlet kebanggaan rakyat Selangor.
"Sebagai contoh kita tidak sebagai ahli jawatankuasa di Mesyuarat Jawatankuasa Tertinggi Sukma. Pegawai kita sekadar dipanggil menjadi pemerhati walhal kita adalah peserta bagi Sukma 2010," tegasnya.


tvs


Menambahkan Pendapatan Dengan Team Kami
Beri sekali dapat banyak kali...
Kelab BlackV6
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com

4 ulasan:

  1. biasalah tu Bro, nanti bila Selangor tak ada atlet, pastu nanti mereka pun cananglah dalam akhbar yg pemerintahan PKR merugikan atlet negara. memnag mereka ni pedengki khaaakktuii...

    BalasPadam
  2. Norizan Sharif kata tahun 2010 akan berlaku politik kasih sayang. Tapi kalau macam ni lah gaya nya hati pemimpin UMNO sama tarafnya dengan yahudi.

    BalasPadam
  3. memang tu perangai dia...
    dia mesti nak orang dia jugak...
    sampai atlit pun dia nak orang dia gak...

    contoh masa pemerintahan diorang...
    dalam sukan renang... belum ada age group tournament lagi... diorang dah ada perenang utk mewakili selangor.... lazimnya lepas age group tu pilih utk wakili selangor, ini tidak...

    dah give up aku dengan kerenah begini... tak semangat nak libatkan anak2 aku dalam apa2 sukan lagi...

    BalasPadam
  4. selamat tahun baru kulatlapok...

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive