Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comSabtu, Disember 26, 2009

Umno Juara Rakyat,Umno Pengkhianat Rakyat dilancar serentak 9 JanOleh G Manimaran

PETALING JAYA, Dis 26 — Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak dijadual melancarkan secara rasmi Program Umno Juara Rakyat di Bukit Sentosa, Hulu Selangor pada 9 Jan ini.

Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata agenda utama di bawah program yang akan digerakkan ke seluruh negara adalah untuk menunjuk dan mengingatkan bahawa Umno dan BN adalah parti yang selama ini menjuarai hasrat rakyat.

Najib dijangka melancarkan program itu yang akan berterusan sehingga pilihan raya umum ke-13.

PAS pula akan mengadakan kempen Umno Pengkhianat Rakyat pada hari yang sama bagi membongkar segala pembohongan dan kezaliman Umno kepada rakyat khususnya orang-orang Melayu dan umat Islam.

Ketua Penerangan PAS pusat Idris Ahmad sebelum ini berkata jentera Penerangan PAS di semua peringkat diminta bersedia untuk menggerakkan kempen ini sehingga ke peringkat akar umbi, khususnya di kubu-kubu kuat Umno bagi memastikan rakyat dapat melihat wajah sebenar Umno.

Kata beliau pihaknya akan menggunakan segala kemudahan media dan saluran maklumat yang pelbagai bagi memperjelaskan fakta-fakta kezaliman yang selama ini disembunyikan oleh Umno.

"Kita bukan macam pembangkang yang buat sesuatu program dengan hasrat iri hati kepada lawan sebaliknya kita buat untuk kepentingan rakyat," kata Tengku Adnan dipetik Utusan Malaysia hari ini.

Kata beliau pelancaran program tersebut amat penting kepada bukan sahaja Umno tetapi Barisan Nasional dalam mengukuhkan sokongan rakyat kepada parti.

Program itu diumumkan oleh Najib selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Umno awal bulan ini.

Dalam ucapan sulungnya selaku Presiden Umno Okt lalu, Najib berkata, parti itu mahu menjadi sebuah parti yang menjuarai rakyat.

"Ini kerana, apabila rakyat hendak tengok Umno, mereka tak tengok parti, mereka tengok parti ini betul-betul nak tolong kita.

"Umno ini nak bantu kita, nak jadi juara rakyat, bukan bergaduh, berbalah semasa kita atau bukan nak dapatkan kontrak," katanya.

themalaysianinsider


Menambahkan Pendapatan Dengan Team Kami
Beri sekali dapat banyak kali...
Kelab BlackV6
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Komen

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive