Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comRabu, Disember 30, 2009

Lawak UMNO Penutup 2009...oleh Pendikar Gunung Keriang

Ramai yang tak percaya 50 peserta yang berdemonstrasi di pekarangan pejabat perhubungan Pas Shah Alam Alam kelmarin adalah pengikut Pas. Kenapa tak percaya? Mana nak percaya penampilan mereka tidak seperti orang Pas dan sepanduk yang mereka bawa juga tidak melambangkan mereka pengikut Pas. Yang lebih melucukan kebanyakan mereka cuba menutup wajah dari dikenali dengan sepanduk yang dibawa. Pengikut Pas biasanya berani dan berterus terang. Tapi mereka ini bagai perogol bersiri yang menutup muka di pekarangan mahkamah kerana takut dikenali.

Justeru ramai yang yakin ini semua kerja orang Umno yang telah sedaya upaya membuat pelbagai kerja gila untuk merampas kembali tampuk kuasa Selangor sejak lepas PRU ke-12 lagi. Mereka tak akan berpuashati dan akan terus berusaha dengan apa cara selagi BN tidak memerintah Selangor.

Malangnya demonstrasi kelmarin tidak diatur dengan begitu baik dan rapi, hingga usaha menyamar menjadi orang Pas mudah dihidu oleh sesiapa sahaja - hatta budak tadika pun pasti tahu bahawa pendemonstasi itu bukan orang Pas. Mungkin penyelaras demonstrasi itu tidak rajin buat kerja rumah sehingga drama yang mereka cuba pentaskan itu nampak sangat tak realistik. Sepatutnya untuk kelihatan benar-benar seperti demonstrasi Pas, skrip drama itu perlu diolah dengan teliti. Sepatutnya Umno yang banyak duit itu boleh meminta nasihat pelawak-pelawak tersohor dunia seperti Eddie Murphy dan Mr Bean untuk membantu mereka menulis skrip dan mengarah drama demontrasi itu agar nampak lebih real. Atau kalau nak jimatkan duit, mereka boleh minta bantuan tekniikal dari pelawak kita seperti Kumpulan Senario atau Nabil supaya lawak mereka kelmarin lebih berpijak di bumi nyata.

Sekarang apa dah jadi, kerana pengarahan drama lawak demontrasi yang langsung tak realistik itu, peminat politik tanah air mentertawakan Umno. Mungkin Umno menafikan drama lawak itu bukan hasil skrip mereka, tapi itulah yang pengamat politik nampak.Menambahkan Pendapatan Dengan Team Kami
Beri sekali dapat banyak kali...
Kelab BlackV6
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Komen

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive