Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Sabtu, Ogos 31, 2013

TANDAS PUTERA KAH! KAH! KAH!







Wak tak heran kalau benar bagai di katekan yang nonton filem Tanda Putera di hari Tayangan Pembukaan tu hanye 12 orang. Sebenarnye filem ni hanye untuk tayangan kepade orang2 UMNO sahaje, sebab nye ianye dibikin oleh orang UMNO.

Wak yakin bahawe orang dari Pakatan Rakyat sudah pasti tidak akan menjejak kan kaki nye kepanggung untuk nonton filem yang di bikin oleh UMNO ni. Kalau ade pun mungkin ade seorang due yang nonton untuk mencari bahan kritikan di dalam blog atau akhbar2 pro Pakatan Rakyat.

Sebenar nye kalu mengikut penyokong parti, PR menguasai 51% jumlah rakyat yang menyokong nye, sedangkan UBN pule menguasai 49%. Dalam seramai 49% penyokong UBN ni agak2 nye berape ramaikah yang datang nonton filem tu? Kalau bagi penyokong PR yang berjumlah 51% tu sudah pasti tidak sudi nontok filem buatan UMNO ni.

Sebenar nye rakyat hari ni tidak same macam orang2 di tahun2 lime puluhan atau enam puluhan dulu. Orang di zaman tu memang boleh di terpengaruhi oleh cerite dari filem2. Kalau filem tu cerite sedih2 make berlinangan lah air mate dan berlelehan lah hingus menangis ter esak2. Dan kalau ade adingan hero pukul lawan nye, make riuh rendah penonton nye bertepuk tangan dan bersorak2, itu hanye berlaku pade penonton2 filem di zaman bahari kale.

Tapi Wak tak heran kalu dengar kunun nye ramai juge orang UMNO termasuk pemimpin nye yang nangis nonton filem Tanda Putera tu, sebab nye yang bikin filem tu orang UMNO make adelah lebih baik orang UMNO juge yang nangis kalu tidak siape lagi yang nak nangis.




wak-labu


NAK TAU CARA CAJ HANDPHONE DI MANA SAJA ANDA BERADA?
RUANG IKLAN TEKS RM10 SEBULAN

5 ulasan:

  1. Sekali lagi cinabeng akan dikorbankan demi survival politik UMNO munafikun ni. Kalaulah Melayubeng masih terpengaruh, memang tak cerdiklah melayu kita.

    BalasPadam
  2. melayu mmg mudah dikencing oleh parti syaitan UMNO/BN..itu sbb tandas putera dibikin......kalu masuk tandas pun kene bayar....maka bukanlah zaman dulu...tapi zaman sekarang.....kene tipu lagi......hihihihihi

    BalasPadam
  3. Tanpa Nama1/9/13 6:14 PG

    TANDAS PUTRA NIE KEK STESEN BAS PUTRA DI BANGUNAN UMNO KE? KAH..KAH..KAH..KAH..? MANA PEGI SEJARAWAN 1MALAYA - PROF.ZKLINGON, PROF. MAK MELAH ADAM - THE SO CALLED PROFESSOR BERMUTU KANGKUNG 1MALAYA? X MAU DEBAT KE? KAH..KAH..KAH..KAH...PROFESSOR 1MALAYA SEMUANYA TARAF KANGKUNG, PETOLA, BAYAM, TIMUN DAN SENGKUANG! LAH???

    BalasPadam
  4. Tanpa Nama1/9/13 1:00 PTG

    Salam.. kerana politik hampa semua sanggup jadi tali barut bangsa sendiri.. dunia akhir zaman.. nk berpolitik pn agak2 la sahabat.. maybe hampa semua bukan bangsa melayu kot.. wallahualam..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama1/9/13 5:13 PTG

      Tanya pemimpin Melayu umngok, ada tak sapa di kalangan mrk jadi musang berbulu ayam? Atau jadi pegar mkn padi? Jgn tuduh dulu Melayu marhaen. Pepatah ada mengatakan, kalau anak jahat, kena tengok bapaknya dulu!

      Padam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive