Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comSelasa, Disember 22, 2009

Sistem Pertahanan DiCemari RasuahOleh Suhaizan Bin Kaiat

Kes kehilangan enjin pesawat F-5E TUDM yang bernilai RM50 juta dan dipercayai berada di negara Amerika Selatan merupakan berita yang mengemparkan negara.Malah, siasatan kehilangan enjin jenis GE J85-21A itu turut membongkar pelbagai penyelewengan peralatan, termasuk salah laku membabitkan pelbagai kontrak bekalan bernilai jutaan ringgit dalam pasukan itu

Kehilangan ini adalah petanda rasuah sudah sampai kekemuncaknya di mana negara dalam keadaan terancam. Jika enjin pesawat boleh jual maka maklumat perisikan pertahanan lagilah mudah untuk dijual kepada pihak musuh.

Menjual enjin pesawat ke luar negara bukan seperti menjual goreng pisang ditepi jalan. Ia memerlukan kerjasama pelbagai agensi kerajaan termasuk Tentera, Imegresin, Kastam dan juga polis. Maksudnya enjin ini tidak boleh terlepas keluar negara tampa kerjasama daripada badan ini.

Rakyat tidak boleh memaafkan lagi kerajaan. Kerajaan Barisan Nasional pimpinan Najib mesti ditukar dengan segera. Undi tidak percaya di Parlimen perlu dibuat dengan segara.

http://kentong-suhaizan.blogspot.com/

detikdaily


Menambahkan Pendapatan Dengan Team Kami
Beri sekali dapat banyak kali...
MAHUKAN PENDAPATAN RM2000-RM3000 SEMINGGU?
Kelab BlackV6
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com

1 ulasan:

  1. Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
    Tiada timbul TUDM mahupun kerajaan 1 Malaysia akan jual Malaysia . Ini adalah permikiran yang teramat bodoh dan mustahil.Bagi saya tidak salah pihak tentera Malaysia TUDM menjual injin/enjin pesawat( barang lusuh/rosak/scrap)di luar negeri.Kerajaan 1 Malaysia mempunyai kewangan yang kukuh untuk beli injin/enjin pesawat yang baru .Bagi saya RM 50 juta X 2unit berapalah sangat bagi kerajaan 1 Malaysia . Perbuatan menjual besi buruk (injin/enjin)adalah perkara yang baik dari disimpan bertahun tahun . Kalau diperbaiki injin/enjin tersebut mungkin akan mengundang musibah jet perjuang akan jatuh terhempas dan akan kehilangan nyawa pula .NILAI NYAWA LAGI BERHARGA. So dari jadi bahan simpan (elak pembaziran) ,elok TUDM menjualkannya dan wang jualan tersebut boleh TUDM buat kolam renang,tapak main tennis, baiki kerosakkan surau di TUDM, DLL.hj jamaludin

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive