Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Isnin, September 16, 2013

GAMBAR KEMALANGAN KONVOI MOTOSIKAL DI CHERATING


KUANTAN – Lima orang penunggang motosikal cedera parah apabila motosikal yang mereka tunggangi terlibat dalam satu kemalangan dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda di KM 47 jalan Kemaman-Kuantan petang tadi berhampiran simpang Suria Beach Resort.

Kejadian dilaporkan berlaku apabila kenderaan pacuan empat roda itu membuat pusingan U sebelum dilanggar empat buah motosikal yang berkonvoi bersama lebih 45 buah motosikal yang lain.

Lima orang yang cedera parah telah dihantar ke hospital Kemaman untuk rawatan lanjut manakala pemandu kenderaan pacuan empat roda itu cedera setelah dipukul oleh peserta konvoi yang lain.










6 ulasan:

  1. Innalillah hiwainna ilaihirojiunn.. berhati2 d jln raya..

    BalasPadam
  2. Tanpa Nama17/9/13 9:18 PG

    memang patut pun kena pukul. padan muka

    BalasPadam
  3. macamana pemandu (Bodoh) pacuan 4x4 tu x blh nampak konvoi motorsikal yang ramai n siap pasang lampu macam lampu raya tu..ni la sikap pemandu kereta yang tak perahatin danpentingkan diri sendiri. memang patut dan amat patut pun kena pukul...tapi jangan sampai mati..pukul takat bagi lebam-lebam sampai pecah muka dah le.

    BalasPadam
  4. Ada setengah org memang tak suka motor besar......dia ckup anti tengok motor besar.

    BalasPadam
  5. bukan apa... kadang2... orang yg konvoi ni.. bawak terlalu laju.... lepas tu.. mana pergi pengiring (Masyal).. lepas tu.. kalau dah tau kemalangan.. kita x boleh ambil tindakan melulu membelasah owner kenderaan lain walaupon dia buat pusingan U sekali pon.. Malaysia ada undang2.... cuba kita lihat mat2 rempit berkonvoi... walaupon mereka mcm bawak moto mcm pelesit jalanan... sebelum bergerak untuk berkonvoi mereka ada taklimat sesama mereka... dan baca doa... baru bergerak.. dalam konvoi tu pon.. mereka pecahkan dalam beberapa group.. gap antara group x terlalu jauh... kita jgn mudah menyalahkan kenderaan lain.. aku pon pakai moto... dari ex5,rxz, Z750.. lagi satu.. dalam konvoi.. x perlulah nak tunjuk sapa paling tua.. sapa paling laju.. dan sapa paling otai... penungang motosikal.. semua sama... x ada beza...

    BalasPadam
  6. bukan apa... kadang2... orang yg konvoi ni.. bawak terlalu laju.... lepas tu.. mana pergi pengiring (Masyal).. lepas tu.. kalau dah tau kemalangan.. kita x boleh ambil tindakan melulu membelasah owner kenderaan lain walaupon dia buat pusingan U sekali pon.. Malaysia ada undang2.... cuba kita lihat mat2 rempit berkonvoi... walaupon mereka mcm bawak moto mcm pelesit jalanan... sebelum bergerak untuk berkonvoi mereka ada taklimat sesama mereka... dan baca doa... baru bergerak.. dalam konvoi tu pon.. mereka pecahkan dalam beberapa group.. gap antara group x terlalu jauh... kita jgn mudah menyalahkan kenderaan lain.. aku pon pakai moto... dari ex5,rxz, Z750.. lagi satu.. dalam konvoi.. x perlulah nak tunjuk sapa paling tua.. sapa paling laju.. dan sapa paling otai... penungang motosikal.. semua sama... x ada beza...

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive