Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comSelasa, Februari 23, 2010

Cabaran Kepada Guan Eng Helah Elak Debat


Tindakan Umno Pulau Pinang yang hanya mahu berdebat dengan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng mengenai isu kepentingan orang Melayu sedangkan menolak cabaran Pemuda Pakatan Rakyat, adalah helah orang pengecut.

Umno negeri itu dilihat berdolak dalik dan cuba lari dari cabaran sebenar kerana tidak berani berdepan dengan realiti dan fakta dengan berselindung melalui cabaran terhadap Guan Eng.

Bercakap kepada TV Selangor, Ketua Angkatan Muda Keadilan, Shamsul Iskandar Mohd Akin mempersoal kesungguhan mereka untuk menegakkan kebenaran yang diuar-uarkan dalam media.

”Pada saya, itu satu helah politik Umno untuk lari daripada berhadapan dengan isu sebenar dan mengelak dari debat ini dilakukan untuk mencari kebenaran.

"Yang menganjur dan mengajak berdebat datang dari Pemuda Pakatan Rakyat kepada Pemuda Umno, tapi mereka ingin melarikan diri dengan mencabar Lim Guan Eng pula,” katanya.

Sekreteriat Muafakat Pemuda Pakatan Rakyat sebelum ini melontar cabaran kepada Pemuda Umno untuk berdebat isu ’Melayu Pulau Pinang: Antara Provokasi dan Kebenaran’ pada 7 Mac depan di Ekspo Seberang Jaya

Shamsul berkata, Umno sebenarnya tidak berminat mencari kebenaran dalam isu kepentingan Melayu Pulau Pinang sebaliknya bermain politik dengan memberi alasan remeh.

Sebelum ini, katanya, Umno Pulau Pinang lantang membangkitkan pelbagal isu Melayu dan mengecam pentadbiran Guan Eng tetapi mereka membisu apabila Ketua Menteri Pulau Pinang memberikan statistik dan fakta sebenar.

”Kalau mereka tidak berani berdebat, terbukti mereka ini pengecut dan mencari publisiti murahan untuk mendapatkan populariti. Apakah tiada bijak pandai dalam Pemuda Umno untuk berdepan Pemuda PR?" katanya.
tvs

1 ulasan:

 1. Kata pepatah lama...

  BERANI kerana BENAR
  TAKUT kerana SALAH

  SEKARANG kita tahu SIAPA BENAR SIAPA SALAH...

  UNTUK MAKLUMAN MELAYU DI P. PINANG SUDAH HAMPIR PUPUS (AKIBAT PEMERINTAHAN BN SELAMA 50 TAHUN)...
  YANG TINGGAL HANYALAH MAMAK (INDIA MUSLIM) YANG MENGAKU MELAYU TAPI TAK FAHAM BAHASA MELAYU...
  YANG KATA ISLAM TAPI TAK AMAL AMAALAN ISLAM (TAK SEMUA TAPI KEBANYAKKANNYA/MAJORITI ADALAH ORANG UMNO BOLEH JUGA SEBUT UNITED MAMAK NATIONAL ORGANISATION => UMNO ATAU UMAMAKNO)

  BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive