Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Jumaat, Julai 12, 2013

BELI BUAH BERANGAN DAPAT BUAH DADA




"Woi Tele,bangun ar..Dah lewat ni..Ko ni baik tak yah posa..Membuta sampai petang..Buka mata dah bukak posa..Jom follow aku g bazar jap..Boring dowh g sorang-sorang",bebel kawan aku nama Patrick ni..

"Adui,bagi ar can aku tido jap..Ko g ar sorang-sorang Patrick..G bazar pon takut ke..Macam bapok la ko ni",seyes aku rasa nk seletep je mulut kawan aku ni..Tengah enak layan mimpi indah,dia kejut lak..
"Seyes ko tak nak g??Aku nak beli buah berangan ni..Ko tak join aku makan sorang je nanti"

"Yela-yela..Tunggu jap..Pakai suar jap",aku pon bangun n cari seluar.Bukan seluar dalam keyh..Yang mamat ni tau-tau je aku mengidam nak kekah buah berangan..Kalau dia offer buah rambutan or durian,sory la..Baik aku layan tido je..

So aku dengan member aku ni pon gerak ar g bazar ramadhan dekat-dekat rumah aku tu..Kecik je..Seluas mata memandang..

Pas penat pusing-pusing kat bazar tu,ktorang perasan da satu gerai kecik da signboard 'Buah Berangan @Chestnut'..So tanpa membuang kalori,ktorang terus gerak g gerai tu..

"Abang,singgah la bang..Buah berangan the best kat sini bang..Tak jumpa tempat lain",sapa awek comel lote bermata galak berbaju kecik yang kemungkinan besar baju adik dia tu kat aku dengan Patrick..

"Berapa sekilo ni dik?",tanya aku walaupon dekat signboard dia besar-besar tulis sekilo Rm20..

"Sekilo 20 ringgit bang..Abang nak berapa kilo?",tanya awek tu dengan manja..

"Ishk..Tak la sampai kilo..300gram dahla..Abang single lagi..Abang dengan kawan abang ni je makan",cepat je aku balas..Sory ar Patrick..The first one lay hand win...

"Abang yang sorang lagi ni tak nak ke?",tanya awek tu kat Patrick..Cilanat betol awek ni..Dua-dua dia tibai..Pantang nampak dompet..Ceit..

"Bole gak..Bagi 200gram ye dik",balas Patrick..Wei Patrick,cilanat la ko ni.Sapa nak bayar buah berangan 500gram ni..Rm10 kot..Aku dah start panas dah ni....Aku memang tak nak bayar..Ko cakap tadi ko nak belanja..Nasib ko la...

"Ok..Tunggu jap ye bang..",balas awek tu..Awek tu pon cedok la buah berangan tu dari kuali tempat dia goreng..Tukang goreng tu blah g mana tah..Bagus gak..Kalau tak kacau line je...

Sekali awek tu tunduk nak cedok buah dari kuali n masukkan dalam kertas pembungkus,terserlahlah lurah dendam yang sedalam Jurang Mariana..Pergh..Ni dah kira set..Beli buah berangan dapat percuma buah dada..Patut la dia cakap tak da kat tempat lain..

"Ni dia bang..Saya letak sekali ye..Satu plastik..Tak pe kan?"

"Sebab adik ni kiut,tak letak plastik pon tak pe..",aku try pancing awek tu..Kot-kot la dia mau tunduk g..Tanduk kat kepala dah keluar..

"Thanks ye bang..Esok datang lagi tau.."

Kalau ko pakai ari-ari macam tu n tunduk selalu macam tu,ari-ari aku beli buah chestnut ko..Mungkin ko patut tukar signboard gerai ko tu..Guna signboard,'Buah Berangan @ Breastnut'...Confirm laku..

P/s:Adik-adik manis kat luar sana,kalau tak nak bagi orang tengok jangan la tunjuk..Aku dengan rela hati tengok kalau korang bagi..Pas tu kalau orang tengok,jangan ar jeling panas..Korang yang tunjuk,aku tengok la..Korang kira panas korang,panas aku korang tak kira..hahahah..So yang meniaga kat bazar tu,cover-cover ar sikit keseksian korang tu..Kesian orang posa sehari suntuk..Datang nak beli makanan,balik rumah pahala posa semua tertinggal kat bazar...


itucilanat.blogspot.com

RUANG IKLAN TEKS RM10 SEBULAN
NAK TAU CARA CAJ HANDPHONE DI MANA SAJA ANDA BERADA?
RUANG IKLAN TEKS RM10 SEBULAN

12 ulasan:

  1. Tu yang aku malas nak gi bazaar Ramadhan....mengecut pahala posa aku...buat penat aje..lebih baik tak yah gi.....kang ada ribut lagi naya....

    BalasPadam
  2. Bazar ramadhan sekarang ni dah jadi bazar lain dah........macam-macam lurah ada...dari lurah yang berkurap sampailah kepada yang berkudis buta...berjaga-jagalah kita semua nanti kena macam kat Jasin naya!!

    BalasPadam
  3. Kira bukak posa awal la ko hari tu.. hahahaha

    BalasPadam
  4. 'KIAMAT DAN KEADAANNYA'

    http://www.scribd.com/doc/36025155/Surat-K...Dan-Mufti-Mufti

    BalasPadam
  5. betul la tu dia jual CHEST NUT.... CHEST tu kan dada.... buah berangan tu sekadar alasan aje...

    BalasPadam
  6. wahahaha.. kat mana weh? nak g jugakkkk

    BalasPadam
  7. ni bulan RAMADHAN AL-MUBARAKH ka RAMADHAN AL-MURTABAK??
    sampai 'buah-layan' pun ada kat baza rmadhan

    BalasPadam
  8. Tanpa Nama5/10/10 9:31 PG

    UMNO Memang suka sangat benda-benda cam tu. kalu jong komen pegi juga tuan blog ni yang tanggung dosa. pakat-pakat pi ramai-ramai.

    Sebab tu tolak hudud.

    BalasPadam
  9. MEMOHON UNTUK MELETAKKAN BLOG gelihatinya.blogspot.com

    BalasPadam
  10. xpa.tgk aje xbtl pose.hehehe

    BalasPadam
  11. kat mana?manaaa?? kt mana bazarr tu??grrrrr

    - Pak mustape ali-

    BalasPadam
  12. Barangkali yang sayangkan pahala puasa, wajar haramkan diri anda menjejak Bazar Ramadhan. Tapi buka tv pun sama juga.... kena minta majistret lokap 30 hari... buka puasa akhir baru bebas... mungkin itu boleh selamatkan ibadah puasa.... tapi jemaah terawih burnlah nampaknya.

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive