Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

Kasi like saja apa ada hal...

Biaqpila on Facebook
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Rabu, November 16, 2011

Gambar Lucah Gadis Melayu Tersebar Ke Facebook


Hari ini heboh di facebook dengan penyebaran gambar gambar lucah gadis gadis Melayu yang muncul di newsfeed . Ada sesetengah dari pengguna facebook yang dah tertengok kan? Mungkin anda yang sedang membaca ni pun dah tertengok gambar gambar panas tersebut. Aku sendiri mengaku aku pun dah tertengok. Ia nampak macam friends di facebook kita yang sharekan gambar gambar tersebut .

Ianya Satu Virus! Berhati Hati

TAPI!!!jangan cepat melatah dan jangan tuduh kawan kawan anda jahat sebab sebarkan gambar gambar lucah tu. Sebenarnya, tu semua kerja hacker tak guna yang memang dah tak ada kerja lain dah nak buat. Bertindak seperti virus, hacker ni dah masukkan gambar gambar tersebut yang menampakkan certain certain pengguna share gambar gambar tersebut. SANGAT JAHAT dan BIADAP apa yang hacker ni buat . Virus tersebut akan bertindak dengan menghantar gambar tersebut kepada friend list di facebook kita secara automatik melalui comment tanpa kita sedari dan akan muncul di newsfeed rakan rakan di facebook. Sangat bahaya kan?



Dan ini ada sedikit makluman untuk pengetahuan anda :



Kepada kawan2 ku yg dihormati..Sekarang ni ada virus yang dah menjangkiti rangkaian Friendster , Tagged , MySpace , Facebook.Virus ini akan menghantar gambar-gambar lucah melalui "comment" kepada kita .. Sekiranya berlaku , seterusnya ia akan membuatkan kite ter "SIGN OUT" dengan sendirinya tanpa kita tekan LOG OUT.. Lepas kita "SIGN IN" balik , virus ini akan mula beroperasi dan ia a......kan... menghantar gambar2 lucah itu kepada friend list kita di Friendster,Tagged,MySpace,Facebook, dll ni melalui comment dengan menggunakan nama kita..Secara langsung,ia dapat memburukkan nama baik kita sendiri..Pada kawan2 sekalian,sekiranya anda menerima gambar yang bukan-bukan (lucah) daripada ID saya,ianya adalah disebabkan oleh virus tersebut .. Saya tidak akan melakukannya sebab saya menghormati kawan2 saya.HARAP MAKLUM..SEBARKAN PADA KAWAN2 YANG BELUM TAHU SEBELUM ANDA MENJADI MANGSA!


Boleh berkongsi pada rakan rakan yang lain berkaitan info ni. Atau tekan button like atau retweet.

hazrilhafiz


KONGSI CERITA INI MELALUI FACEBOOK

KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive