Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

Kasi like saja apa ada hal...

Biaqpila on Facebook
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Rabu, Februari 08, 2012

Blogger Umporno kata Anwar Ibrahim masuk majalah Porno Jepun




















akhirnya BAPA PORNO NEGARA, mister anwar ibrahim telah mencapai makam yang diinginkan oleh mana-mana pelaku seks bebas.





popular dan dipopularkan oleh sebuah majalah lucah antarabangsa.





semalam aku dapat email dari seorang rakyat malaysia, mengenalkan diri sebagai zamz dari toyohashi jepun.





samada dia pelajar atau pekerja aku tak pasti.





namun isi kandungan email yang telah bikin panas sedikit sebanyak telah mencalarkan imej rakyat malaysia di jepun.





kata zamz, dia ditunjukkan oleh rakannya (berbangsa jepun) mengenai cerita/foto kegiatan seks pemimpin politik malaysia bernama anwar ibrahim yang disiarkan oleh majalah lucah di jepun.





kawan zamz bertanya kepadanya, adakah ini ciri pemimpin dan kualiti seorang malaysian yang cukup hebat bercakap mengenai islam dan tamadun ?





zamz terkedu. foto tersebut telah bikin maruahnya jatuh sebagai orang melayu yang beragama islam.





2 hari lepas majalah indonesia menempelak anwar kerana begitu pro kepada perjuangan zionis. ia telah memalukan hatta telah bikin panas hampir keseluruhan umat islam yang simpatisan kepada perjuangan palestina.





hari ini anwar telah bikin nama malaysia busuk pula di jepun !





skandal seksnya dengan pelacor telah dilaporkan oleh majalah bubka, majalah yang soft core dalam menjuarai foto dan kisah seks.





tun m cukup popular dikalangan rakyat jepun.


dia dianggap sebagai bapa pemodenan malaysia.


hari ini kita juga ada bapa.


bapa porno negara, itulah anwar ibrahim. -GAP-






Contoh penulisan oleh seorang blogger umno. Janganlah rasa sedih geng. Kita kena bear kadang2 di dunia, perkara neh memang adat. Ada orang bodoh dan ada orang bijak.Kalau seme nak jadi bijak sapa pula nak jadi orang bodoh? Jadi biarlah orang bodoh memainkan peranan dia disini. Jangan kita marah sangat.





Gap tidak faham tetapi aku pula suka nak fahamkan orang yang tidak faham. Ini kerja sukarela je. Akal aku bukan aksesori. Dia ada tujuan berada dalam otak neh. Kes di atas neh sebenarnya begini ;





1. Majalah yang dipercayai porno neh sebenarnya telah menyiarkan satu artikel berkenaan isu video seks yang dipercayai membabitkan pemimpin pembangkang iaitu anwar ibrahim.





2. Aku dan kita seme tak tahu apa benda yang majalah neh tulis.





3. Apa yang tercetak di dalam majalah tersebut sebenarnya memang mencemarkan imej malaysia.





4. Ia adalah bukti politik fitnah telah dijadikan bahan untuk orang lain melariskan majalahnya.





5. Jika ada pembaca yang mempercayai bahawa dsai terlibat dalam skandal seks dan fitnah neh berterusan kepada orang luar negara dan dari satu generasi ke satu generasi yang lain.. azablah orang yang sebarkan fitnah terbabit. Bukan benda sikit dia nak tanggung tue. Allah swt wujud beb. Bukan sekadar kata2 jek. 





6. GAP tidak patut melabelkan dsai sebagai bapa porno sebab dsai tidak mengaku pun dia terlibat dalam skandal seks terbabit. Sepatutnya dia tulis lelaki mirip atau dipercayai anwar ibrahim.. neh dia tulis dsai seolah2 macam dia confirm sangat dsai ialah individu yang terlibat dalam skandal seks tersebut.





Kalau nak tahu kes neh benar tak benar suruh sahaja lah polis siasat. Bukan kah itu kerja polis? Dah lama dah kes neh berlalu.. apa hasilnya? Nak dakwa ka? Nak bicara kan kah? Apa dia? Jangan biarkan hujah tergantung. Dsai berdiam diri pun susah juga. Orang akan terus terusan mengaitkan dia dengan skandal seks. 





Perlu ada satu keputusan muktamad berhubung isu neh. Neh soal maruah dan imej. Kalau dsai berdiam diri, polis berdiam diri, pelbagai spekulasi akan timbul. Kita perlu mencari jalan bagi mencapai satu keputusan supaya orang2 bn tidak lagi mengaitkan dsai dengan video terbabit. 





Dan polis pula kena lah ambik tindakan sebab dsai dah report polis. Mana hasil siasatan nya? Apa yang perlu dsai proceed? Jangan diam2 lah weh. Ini seme menyusahkan. Sebab adanya individu2 seperti gap nya contohnya akan mengambil pendekatan politik bagi mengaitkan dsai dengan skandal neh. Contohnya entry neh. Yang siarkan isu majalah porno[dipercayai], tapi yang dihentam dsai. 





Sedangkan dsai sudah menafikan sekeras-kerasnya. Memang betul bloggers umno menggunakan video sebagai hujah mempertahankan isu neh tapi geng masalahnya hujah korang neh dah tercemar oleh sikap yang ditonjolkan oleh korang sendiri. Masyarakat bukan hilang kepercayaan kepada bukti tetapi hilang kepercayaan kepada kredibliti. 





Apabila seseorang pembohong bawa cerita dan meminta orang lain mempercayai cerita dia walaupun disertakan dengan bukti yang nyata, mana2 manusia pun akan terbit rasa ragu. Ini yang bloggers umno kena faham. Bukan bukti yang disanggah tetapi kredibliti. Kalau bukti itu disanggah tak perlu kita tengok video, analisis, minta polis siasat, minta pakar, minta penjelasan dari kesemua pihak. Tidak. Kita tidak berbuat demikian. Ini semua pasal kredibliti. 





Oleh kerana demikian maka adalah amat wajar jika kes neh disiasat sehingga ke akar umbi. Dsai sudah memainkan peranan dia. Dia dah report polis. Dan dia bersedia dipanggil polis pada bila2 masa bagi membantu siasatan. Ini bukan langkah dsai. Ini langkah polis. Harap GAP boleh faham keadaan yang sebenarnya disini. Jangan marahkan orang yang salah. Bai.





Ameno : Majalah porno.. biasanya sapa yang suka baca ek? 



sumber: amenoworld



KONGSI ARTIKEL INI MELALUI FACEBOOK

KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive