Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

Kasi like saja apa ada hal...

Biaqpila on Facebook
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Sabtu, Oktober 15, 2011

CARA TAPIS VIDEO YOUTUBE



Hari ini internet merupakan medium penting buat semua lapisan masyarakat, Ramai ibu bapa di rumah selalu buka video u tube untuk anak-anak mereka, anak saya juga tidak terkecuali,bagi kanak-kanak berumur 3 atau 4 tahun sebagi contoh mungkin mengemari video upin ipin atau klip video kartun yang lain, bagi anak-anak kita di sekolah rendah kartun aksi menjadi pilihan seperti Naruto, Bleach ,street fighter dan sebagainya yang sudah pasti mengandungi unsur keganasan yang agak keterlaluan, masih ingat lagi saya, sewaktu belajar di Penang dulu pernah menonton klip video game yang ganas,kalu tak salah Soldier Of Fortune,lebih kurang macam tu la,tak pun sedutan Residen Evil 5 yang terang-terang memang ganas, jadi ibu bapa kena prihatin sikit ok. Malahan jangan terkejut jika terdapat unsur provokasi, keganasan serta kebencian walaupun tajuknya mungkin upin ipin,pernah sekali terjumpa klip video yang mengunakan latar belakang suara yang berlainan, tetapi masih video yang asal, apa yang berlaku? upin dan ipin mencarut serta memaki hamun kak Rosnya, malahan turut biadap dengan neneknya menggunakan suara pihak yang upload video tu,kan dah jadi lain.


Untuk tapis video di internet begini caranya:

1. Pergi ke laman u tube cam biasa.

2. Boleh skrol kat bawah sehingga terjumpa sebelah bawah terdapat maklumat seperti berikut
'safety mode off '

3. Klik perkataan off tu sehingga keluar windows seperti nie.



4. Tukar butang off kepada on dan klik save, kalau anda nak biarkan sentiasa di dalam mode safety boleh klik lock safety mode .


abaikan tutorial nie kalau anda dah tahu...semoga bermakna.

lovehijau


KONGSI CERITA INI MELALUI FACEBOOK

2 ulasan:

  1. Terima kasih bro,atas link yang diberikan, saya buat entry khusus tentang blog bro sila ke
    Terima Kasih Biaqpila

    BalasPadam
  2. Terima kasih bro atas ucapan terima kasih tu..dan atas entry blog gua...kehkehkeh

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive