Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Ahad, Mac 29, 2009

LAWAK AHAD: KISAH EVO,CELICA DAN VIVA WANITA UMNO



Kisah Evo7.5, Celica Dan Viva Silver TypeR

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan menuju utara,kelihatan sebuah viva silver tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada perempuan yang separuh tua separuh muda yang berdiri di sebelahnya, pemilik viva silver tu sedang berjalan ke hulu ke hilir cuba menahan kereta supaya membantu.Kelibatnya seperti baru balik dari persidangan di KL kerana masih memakai baju kurung putih berkain merah. Tidak ada sebuah kereta pun berhenti.tiba-tiba datangla sebuah kereta celica biru muda keadilan berhenti di sebelah viva tadi.

"Ada apa nie makcik, kereta rosak ke?" tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an."a'ha rosak "jawap makcik tu simple aje....

"Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta makcik sampai tol"mamat nie bagi idea.

"worrait gak tu...", tapi....nanti kalau makcik rasa awak bawak laju makcik akan hon dan bagi high beam"

"Ok makcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta viva didepan dan hujungnya diikat di belakang bumper celicanye. dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit,apalagi makcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu. Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah evo7.5 datang dari belakang dan press minyak kat mamat celica. apa lagi, jiwa muda pantang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar evo7.5 nie...lupa la pulak dia dengan viva makcik yg diikat kat belakang kereta dia.

Makcik tu punya la hangin satu badan, dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak. Mamat celica tu dah tak sedar dah angin punya pasal. Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.

Vrooommm......bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie...kate polis nie..cecah 250kmj memasing nie... Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie...

"Over..over, ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju, sebuah evo7.5, sebuah celica dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye.........sebuah viva silver tengah cucuk angin celica tu dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!'

1 ulasan:

  1. hehehe.. aduhh korang nie pun leh buat lawak gak eekk... gelak sakan aku bila baca perenggan terakhir tu..kah..kah..kah..

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive