Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Sabtu, April 27, 2013

PANAS!!! SILA ADD ORANG NI KAH! KAH! KAH!



Tun Mahathir pun pernah cakap yang dah tak ramai orang cerdik pandai berminat nak masuk umno..

#gua sokong betul kenyataan tun ni..lu orang baca apa si bangang ni tulis..tak sokong pembangkang hapus kan PTPTN..sebab nanti macam mana orang miskin nak sambung belajar..

#kalau tengok pada profile picture tu..dah kahwin gamak nye..kak..simpan sikit bangang tu kak..takut berjangkit bangang tu ke anak-anak pulak nanti..meh sini gua jelas kan..PTPTN memang pinjaman untuk orang miskin dan akan memiskin kan lagi orang miskin..pembayaran semula pun sampai caj rm4000..contoh pinjam 28k..bayaran semula ialah 32k..kalau hapus ptptn..so orang miskin senang lah nak belajar..then lepas ni macai akan cakap.."elok lah bagi belajar free..nanti budak belajar pun main-main je"..untuk yang ni..tak payah lah bangang sangat..macai ni pernah masuk U ke tak..kalau belajar main-main..pointer rendah..pihak U boleh buang pelajar tu..tak de masalah..

Miji Tan

NAK TAU CARA CAJ HANDPHONE DI MANA SAJA ANDA BERADA?

24 ulasan:

  1. Kat perut ibu malang mana la budak ni lahir

    BalasPadam
  2. siapa yang bangang entahla... org nak bagi percuma ada pula suruh bayar

    BalasPadam
  3. Bangganggg tahap giler dh ni

    BalasPadam
  4. Ish ish ish ada jugak orang macam ni

    BalasPadam
  5. Free bila yg pandai yg belajar di IPTS macam mana. PR kalau nak kelentong agak agak lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan kelentong tpi janji dan setiap inci telah dikaji,so buat perubahan dulu dan klau rase tidak memuaskan tukar lh umporno kroni tu.hahaha.

      Padam
    2. Org cina dan india amat menyokong bila sebut keadilan sebab pasti org org cina dan india akan dapat or menang bila sebut tentang merit.

      Percayalah salah satu untuk FREE lakitangan kerajaan akan di kurangkan untuk jimatkan perbelanjaan. Percayalah

      Padam
  6. Dalam dunia ini tak ada yg free. Mesti ada yg membayar nye. Just wait....

    BalasPadam
    Balasan
    1. zmy setiawangsa27/4/13 9:25 PTG

      ada ,,, selangor ada iar free,,,

      Padam
    2. wifi free...oksigen yang aku sedut ni pun free

      Padam
  7. Macatulah tahap pekiran org UMNO.

    BalasPadam
  8. Kalau tak faham jangan komen, kan dah jadi BODOH n Tongong. Sama juga kwn2nya. Sama2 BODOH n Tongong.Spesis Pencacai ni mana ada yg cerdik lagi.

    BalasPadam
  9. Den dah blur... Sapa yang bangang ni?? Hik hik hik

    BalasPadam
  10. Bahalol... pr nak bg belajar free la, kerajaan pr nak tanggung bayaran tu... ape ke bingai geng2 cai ni... nak muntah aku tgk bangsa gila babi ni, aku melayu, aku bangga jd melayu, xkan melayu hilang di dunia...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti spin plak cai2 ummongok ni, maksud aku kat atas tu aku tuju kat cai2 umnongok..hahahaharamjadah kata najib....

      Padam
  11. Ada free, PENAMPAU FREE, ko nak wahai cai2 umno sekalian..?akekeh kekeh...

    BalasPadam
  12. wei..jangan kutuk minah tu. Dia tu lepasan U juga.. pensyarahnya TV3, buku rujukannya Utusan.. itulah hasilnya..terlebih-lebih pandai.. hehehe..

    BalasPadam
  13. tukang pangkah27/4/13 11:41 PTG

    bilalah nk aman maria ni..kesian dia..

    BalasPadam
  14. baca pesanan Umat Terakhir

    Nota Panel: Untuk kali ini, buatlah kerana Allah

    http://umat-akhir.blogspot.com/2013/04/nota-panel-untuk-kali-ini-buatlah.html

    -posman-

    BalasPadam
  15. Tanpa Nama28/4/13 1:00 PG

    mungkin dia refer psl sara hidup. Yuran belajar boleh la dihapuskan.Kos makan minum, transport, beli buku dll camane nk handle? Anak org miskin yg x cukup harta mcmmana nak sambung study? Biasiswa cukup limited & persaingan sengit. Kos sara hidup plk tinggi. Apa alternatif yg ada?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko ni pun satu dh sama blur mcm minah bangang tu. PR kata hapuskan PTPTN maksudnya hapuskan pinjaman la. student2 diberi biasiswa. itulah namanya pendidikan free. gunalah biasiswa tu sebaik mungkin. haishhh itupun x faham! dulu2 mana ada pinjaman ni sume scholar JPA. cubalah rajin sikit membaca baru tahu banyak perkara

      Padam
  16. Tanpa Nama28/4/13 2:28 PG

    Yang tulis status LOSER
    Yang tukang komen BIGGEST LOSER

    bangang tahap gaban

    BalasPadam
  17. Tanpa Nama28/4/13 8:56 PG

    Aku dulu belajar dapat biasiswa,sampai skrg ni satu sen tak perlu bayar,logiknya aku ni terus berterima kasih pada pemberian tu.Kalau PR hapuskan PTPTN org akan ingat jasa tu dan akan sentiasa sokong pemerintah,kalau bagi pinjaman macam sekarang rasanya kurang Pronya tapi terlalu banyak Kontra.

    BalasPadam
  18. Pinjaman PTPTN , kena bayor mangkok. Kalau pinjam buat projek lembu tak perlu bayo.Itu bezanya. Mangkok

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive