Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Sabtu, November 27, 2010

Berita yang tiada di tv3suku dan suku-sakatnya

SEMUA ORANG TAU...
KALAU PASAI PAKATAN RAKYAT,
DEPA BUANG YANG JERNIH AMBIK YANG KERUH

BILA ADA SAJA BENDA TAK BAIK
KALAU BOLEH 44 HARI 44 MALAM JADI BAHAN
DEPA PULUN SUNGGUH

MAI TANG BENDA-BENDA BAIK
HARAM DEPA NAK LAPORKAN

INILAH NAMANYA KEBEBASAN MEDIA UNTUK MENIPU



MB kesal tiada liputan Ekspo Cheng Ho



KOTA BHARU, 26 Nov: Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, melahirkan rasa terkilan di atas tindakan beberapa media arus perdana tidak membuat liputan berhubung perjalanan program Ekspo Cheng Ho 2010.

Menurutnya, tindakan berkenaan tidak menggambarkan sikap ‘journalist’ walaupun program berkenaan cukup baik dan pertama kali ianya diadakan di negara ini, apa lagi di peringkat negeri.

“Namun kerana ianya dianjurkan oleh Kerajaan Kelantan, mereka menyembunyikan program berkenaan dalam akhbar mereka kecuali hanya beberapa buah media lain termasuk akhbar berbahasa Cina sahaja.

“Atau mungkin mereka ada sebab lain, saya sendiri tak tahulah, tak mahulah komen lebih-lebih,” ujarnya.

Beliau bagaimanapun berkata, perkara itu tidak menjadi halangan kepada kerajaan negeri memandangkan ianya tetap berjalan dengan lancar, bahkan berjaya melebihi apa yang dijangkakan.

“Cuaca dengan izin Allah bukan sahaja tidak hujan, sebaliknya redup dan agak tidak panas, jadi ianya memberi keselesaan pada pengunjung untuk mengikuti program ini termasuk menyaksikan persembahan,” ujarnya lagi.

Tuan Guru berkata demikian kepada media selepas merasmikan majlis penutup Ekspo Cheng Ho 2010 di Kelantan Trade Cantre, di sini semalam.

Tambahnya, dengan kemudahaan internet juga masyarakat seluruh dunia dapat menyaksikan program ini melalui facebook, laman-laman web dan portal untuk mendapatkan ganjaran jelas berhubung dengannya.

Terdahulu ketika berucap pada majlis itu, beliau mengingatkan generasi muda hari ini mengambil semangat perpaduan yang ditonjolkan oleh Laksamana Cheng Ho.

HD

5 ulasan:

  1. PasBODO jilat Jubor DAP27/11/10 10:52 PG

    Kenapa tuan guru kesal tiada liputan media arus perdana yg lebih dipercayai dari akhbar harakah iaitu akhbar arus pemfitnah.

    BalasPadam
  2. melayu suka lim chong eu27/11/10 11:53 PG

    apco yahudi dah set kat kepala najib camtu...otak zionis laknatullah jugaklah

    BalasPadam
  3. MARI MEMAHAMI MAKNA BERITA (bro tt)

    tidak lama lagi kita akn terus membaca banyak lagi
    berita berita tangkapan oleh sprm – banyak lagi ikan bilis
    dan ikan karin akan ditangkap oleh sprm. dlam masa yang
    sama banyak lagi berita tentang pentabiran kerajaan pakatan
    akan keluar – semua ini adalah perancangan zionis APCO –
    yang yang dikatakan dalam ilmu hubungan awam sebagai
    -feel good news - berita berita sedap ini adalah untuk
    menyediakan ruang kepada pilihanraya yang akan diadakan
    tidak lama lagi.

    selain dari tangkapan jerung ini – cuba ingatkan berita tentang LRT
    berita LRT ini direka seolah olah landasan lrt
    ini telah siap bulan lepas – sebenarnya TAK ADA SATU HABUK
    ini juga adalah untuk menimbulkan – rasa seronok pembaca –

    kemudian akan keluar berita – banjir – kelaparan – jenayah – pembunuhan
    di afrika, di latin amerika dan di eropah – ini bertujuan untuk memperlihatkan
    bahawa malaysia selamat kalau kita mengundi gerombolan – berita jumpa bayi tepi
    longkang – bayi kena tembak, kanak kanak kena tembak polis, mati dalam
    penjara – semua nya akan hilang – ini feel bad news – mesti dijauhkan kerana
    rakyat akan menghumbankan gerombolan keran mereka bertanggung jawab
    membawa masaalah ini.

    berita berita sedap didendar ini akan berterusan. kita akan jumpa banyak lagi
    berita jenis ini. semuanya di rancang dan di reka.

    berita-berita ini akan keluar sebagai tanda pilihanraya akan dekat:
    - ada pengumuman gaji naik – hanya pengumuman – naik belum tentu lagi
    - gaji yb juga akan naik
    - gaji polis/askar akan naik

    tanda tanda agak dekat:
    - berita satu dua pimpian pkr lari parti
    - berita kacau dlam pkr
    - berita lim guan eng anti islam
    - berita nik aziz anti islam

    tanda- tanda piliharaya akan sampai
    - kes anwar selesai
    - anwar didapati bersalah
    - anwar masuk penjara

    nak sedap kan lagi hati rakyat:
    - khir toyo akan di bawa ke mahkamah
    - lee liong sik akan jadi muka depan kes rasuah
    - ghani patail akan bersara
    - mic/ppp/hindraf akan heboh nak buat penyatuan
    - bekas mufti perlis dan 40 penyamun akan selalu jadi berita

    lagi nak dengar berita sedap:
    - peneroka felda dapat geran
    - gambar peneroka dapat geran
    - gambar mat mongol dengan orang felda
    - mawi menapi jadi ahli pas

    lagi bertambah dekat:
    - bik mama mula mula pakai tudung
    - mat mongol mula pakai songkok
    - mat mongol banyak bercakap arab
    - mat mongol mula jadi imam
    - mat mongol mula bercakap hal dosa dan pahala

    betul betul pilihanraya nak sampai
    - bik mama pergi umrah
    - gambar bik mama di kaabah
    - gambar bik mama depan batu hitam
    - gambar bik mama cium batu hitam

    BalasPadam
  4. aik..sebelum ni tuduh media perdana penipu.
    sekarang kenapa harapkan media penipu ni nak bagi liputan
    dah nyanyok ke....

    dulu cakap mahafiraun pasai tak mau letak jawatan.
    tapi sekarang,macam terbalik pula.siapa pula mahafiraun yer...

    BalasPadam
  5. maka sah la nampak sgt betul punya media penipu..

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive