Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comJumaat, April 01, 2011

RAKYAT NAK TRANS'PORN'MASI BUKAN REFORMASI

NAJIB KATA HARI NI RAKYAT DAH PANDAI
TAK LEH NAK KENCING DAH
KAH! KAH! KAH!

MAKNANYA DAH CONFIRM LA DULU HANG PA DOK KENCING RAKYAT
KAH! KAH! KAH!

NAJIB JUGAK KATA HARI NI APAPUN DAH TAK LEH NAK SEMBUNYI
AKHIRNYA AKAN PECAH TEMBELANG JUGAK
AKHIRNYA AKAN TIMBUL JUGAK
SEBAB RAKYAT DAH SENANG DAPAT MAKLUMAT
MACAM BIDEO HITAM PUTIH TU KE?
KAH! KAH! KAH!

MAKNANYA DAH CONFIRM LA DULU HANG PA SUKA BUAT PROJEK TERSEMBUNYI
KAH! KAH! KAH!

NAJIB KATA LAGI HARI NI RAKYAT NAK TRANS'PORN'MASI BUKANNYA REFORMASI
TAK PAYAHLAH REFORMASI JALANAN
INI TRAN'PORN'MASI TAK PERLU BALING KERUSI
JADI KENAPA PERLUKAN REFORMASI
KAH! KAH! KAH!

GUA TABIK LA SAMA NAJIB
SEBAB AKHIRNYA DIA MENGAKU
RAKYAT YANG SELAMA INI TELAH DIPERBODOHKAN
RUPANYA DAH JADI PANDAI
KAH! KAH! KAH!


Rakyat mahu kerajaan cekap, telus, bersih: PM


KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, rakyat mengharapkan bukan hanya pembangunan sahaja, tetapi sebuah kerajaan yang mampu mentadbir dengan cekap, telus dan bersih yang boleh dianggap sebagai tadbir urus yang baik.

Najib berkata, jangkaan rakyat dan juga sikap mereka terhadap pemimpin dan kerajaan sudah berbeza.

Menurutnya, sebab itu ukuran untuk menjadi pemimpin hari ini adalah lebih tinggi kerana dahulu maklumat tidak mudah diperoleh berbanding kini rakyat lebih berpendidikan dan memperoleh maklumat lebih.

“Hari ini apapun kita nak sembunyi akhirnya akan timbul juga, orang akan tahu juga. Jadi kita sebagai pemimpin mesti sedar (dan) kena buat perubahan pada diri kita... penyesuaian.

“Insya-Allah, kalau kita buat penyesuaian, saya yakin rakyat masih mahu kepada Barisan Nasional (BN) untuk memimpin negara kita, tapi mereka nak BN yang sudah berubah mengikut selera keadaan hari ini,” katanya berucap merasmikan mesyuarat agung tahunan Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-isteri Menteri dan Timbalan Menteri (Bakti) ke-34 di Bangunan Bakti Siti Hasmah, di sini semalam.

Najib berkata, apa yang berlaku pada Pilihan Raya Umum (PRU) 2008 adalah perubahan struktural, rakyat Malaysia hari ini tidak seperti dulu.

Menurutnya, generasi kini ingin perubahan dan kerajaan BN boleh membawa perubahan itu dan sebab itu negara tidak memerlukan kepada reformasi yang dilaung-laungkan sesetengah pihak, sebaliknya memerlukan transformasi seperti yang sedang dibawa kerajaan.

“Biar sebut reformasi tapi reformasi dah berakhir dengan baling kerusi. Kita memilih transformasi...tak payahlah buat demonstrasi jalanan...bertempik di luar tapi kita buat kerja dan kita laksanakan.

"Sebab itu dalam Gagasan 1Malaysia Pencapaian diutamakan kerana kita mesti menekankan keputusan daripada output. Tidak ada tembok antara kita dan rakyat. Kita mesti pemimpin berjiwa rakyat...inilah tema kita untuk kita lebih berjaya dalam sistem demokrasi," katanya.

Najib berkata, apabila beliau duduk bersila di atas jalan bersama penonton menyaksikan perlawanan bola sepak Piala Suzuki AFF 2010 di skrin besar di Bukit Bintang hujung tahun lalu membolehkan beliau bersama dengan rakyat menyokong pasukan negara.

“Saya sanggup berbuat demikian. Saya duduk atas jalan sepanjang pertandingan bola sepak itu menyokong pasukan Malaysia. Soal protokol, ia bukan penting, yang penting kita bersama-sama rakyat,” katanya.-SH


KONGSI CERITA INI MELALUI FACEBOOK

1 ulasan:

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive