Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

Kasi like saja apa ada hal...

Biaqpila on Facebook
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Rabu, Mei 02, 2012

KETUA POLIS NEGARA DAN SUPERIMPOSE

Ketua Polis Negara memang hebat.Dia sangat ambil berat dengan gambar super impose yang terang-terang boleh dikesan kepalsuannya.Gambar yang sekali pandang pun orang sudah tau kepalsuannya,dan tidak memerlukan penelitian pakar komputer untuk membuktikan kepalsuannya.

Kalau betul-betul nak tunjuk gambar superimpose silalah ambil dari blog-blog pro umno tu.Macam-macam gambar superimpose ada dan tunjukkan kepada media.


“Saya mendapat dua gambar, satu gambar menunjukkan Dataran Merdeka telah dipenuhi dengan perusuh berbaju kuning dan gambar sebenar menunjukkan padang Dataran Merdeka kosong, hanya perusuh di luar kawasan dataran. Ia telah disabotaj dan disebar menerusi Internet…ini memburukkan imej negara dan saya akan memantau keadaan ini juga,” katanya(Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar). – BERNAMA
Lihat berita di sini

Mak aii dasat ulasan KPN ni,Dataran Merdeka telah dipenuhi dengan perusuh berbaju kuning...perusuh berbaju kuning tuhh...prejudis betoi statement tu beb..patut la peserta bersih dibelasah oleh polis,KPN sendiri pun anggap peserta BERSIH sebagai perusuh...kah kah kah

Gambar buah kat bawah ni pulak macamana beb? boleh mencemarkan imej buah-buahan tempatan ke? kah kah kah...



Namun tahukah KPN,terdapat juga banyak gambar palsu yang telah diolah dan disebar menerusi internet yang mana boleh menaikkan imej negara.Sebagai contoh gambar di bawah ini,beruk Malaysia menggunakan blackberry tentu akan meyakinkan pelabur untuk datang ke Malaysia..kah kah kah




KONGSI ARTIKEL INI MELALUI FACEBOOK

3 ulasan:

  1. negara dalam bahaya jika punyai KPN seperti ini.

    gambar hiasan dikatakan bertujuan burukkan negara.

    tapi gambar najib dgn altantuya tidak pula memburukkan negara.

    malu sungguh la KPN mcm ni. gaji besar, ilmu sempit. tak sapa nk percya foto tu dan anggap ia adalah keadaan sebenar.

    if not kenapa wartawan asing datang ke dataran merdeka utk lihat sendiri perhimpunan.

    anyway foto tu akan jadi realistik...bila? masa perhimpunan Bersih 4.0 nanti , insyaallah.

    atau itu gambaran rakyat keluar bagi sokongan selepas PR berjaya menghalau perompak2 yg sedang menyorok di putrajaya dan mengambil alih putrajaya selepas ini.

    datuk... jika begitu rakyat merayakan PR menang nanti, harap datuk dan anak2 buah siap sedia utk jaga lalulintas dan keselamatan rakyat ok.

    BalasPadam
  2. Tanpa Nama2/5/12 7:35 PTG

    x nampak gambar... nampak lobang idung dia ja...

    BalasPadam
  3. ni bos besar aku...aku no komen kalau bab kerja nk di politikkan..

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive