Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comRabu, Mei 12, 2010

Beri Kenyataan Isu KSSB, TV3 Menyamar TV Selangor


SHAH ALAM 12 MEI: Ahli Parlimen Kapar, S Manivasagam kecewa kerana wartawan penyiaran TV3 tidak mematahui etika kewartawanan apabila menyamar sebagai TV Selangor semata-mata mahu memperoleh kenyataan beliau.

Beliau mulanya enggan melayani panggilan telefon daripada wartawan TV3 beberapa hari lalu kerana bimbang kenyataannya dimanupulasi untuk kepentingan tertentu, sebagaimana amalan mereka sebelum ini.

Bagaimanapun, beliau kemudian menjawab panggilan telefon dan memberi kenyataannya mengenai isu Kumpulan Semesta Sdn Berhad berikutan pemanggil mengaku sebagai 'Nurul' dari TV Selangor.

Manikavasagam hanya menyedari hal itu apabila beliau menerima panggilan telefon bertalu-talu dari rakan-rakannya yang mempertikai tindakannya membuat kenyataan kepada TV3.

"Saya terus bagi kenyataan mengenai isu berkenaan kerana ingatkan panggilan itu dari TV Selangor. Saya tidak akan bagi kenyataan kepada TV3. Jangan harap," katanya kepada TV Selangor.

Bagi pihak TV Selangor, kami kesal dengan sebarang tindakan yang melanggar etika kewartawanan termasuk penyamaran sebegini dan kami ingin menegaskan tiada wartawan di web tv ini yang bernama Nurul.

tvs

Share

2 ulasan:

  1. Tanpa Nama13/5/10 1:05 PG

    Org jadi MP, dia pun MP, org sibuk, dia pun sibuk dan menyibuk. Nak sangat publisiti kerana takut tak jadi MP lagi atau nak tunjuk kat Samy Vellu, Dei macha, aku boleh jadi wakil India. PRU 13 nanti, aku boleh jadi MP Katak la. Aku terer la, lagi tere kalau Dei beri samsu lebih sikit

    BalasPadam
  2. Lurus Bendul13/5/10 9:48 PG

    Disini bukan TV3 suku yang bodoh sebaliknya adun keling tu yang salah sebab buat apa percaya kat wartawan tu. Macamana orang macam nie jadi YB

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive