Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comIsnin, Februari 28, 2011

Rakyat merintih duka, Najib datang bawa 'gula-gula'KUALA TERENGGANU - Rakyat DUN Kerdau disini merintih dalam kesusahan kerana pembangunan 'senget' yang dilaksanakan oleh kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) bukannya dari PAS atau Pakatan Rakyat.

Penasihat Jentera PAS Terengganu dalam pilihanraya kecil N28 Kerdau, Haji Hanafiah Mat berkata, keseluruhan kawasan dalam DUN Kerdau mempunyai masalah akibat sikap tidak ambil peduli wakil-wakil Umno dan Barisan Nasional yang menjadi Adun sebelum ini.

Menurutnya, penduduk Desa Murni khususnya golongan muda tidak mempunyai tanah dan rumah untuk kediaman, sebagaimana yang didedahkan oleh calon PAS, Hasanuddin Salim.

(Gambar - dari kiri; Haji Yahaya Ali, Setiausaha Perhubungan PAS Terengganu, Hj Hanafiah, calon PAS Jasanuddin Salim dan Cikgu Mohamad Draman, dalam majlis pelancaran jentera PAS Terengganu di Desa Murni semalam)

"Di Desa Murni, orang muda tak ada tanah untuk bina rumah, untuk tempat tinggal, di Paya Taram rumah kos rendah terbengkalai sejak 15 tahun lalu, di kampung orang asli Pulau Sendayan dewan yang terbakar 5 tahun lalu belum dibaiki, di kampung-kampung pesisir Sungai Pahang tak ada bekalan air bersih, di Pekan Kerdau para peniaga nak majukan dengan membina sendiri bangunan tetapi dihalang oleh pihak berkuasa tempatan,


"Tapi hari ini, PM Najib datang bawa 'gula-gula' sebanyak RM10 juta, cakap baru, tak tahu bila akan dilaksanakan,"katanya ketika mengulas tindakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang meluluskan peruntukan 'mee segera' apabila datang ke DUN Kerdau semalam.

Beliau yang juga Penolong Setiausaha PAS Terengganu ketika dihubungi berkata, rakyat dan negara telah rugi akibat pemimpin Umno dan Barisan Nasional kerana perbelanjaan telah dikeluarkan sebelum ini untuk projek bekalan air dan perumahan kos rendah Paya Taram.

"Kini, Najib tambah lagi peruntukkan, sedatangkan berjuta ringgit telah dihabiskan untuk projek tersebut sebelum ini, tetapi 'hangus' kerana kecuaian pemimpin Umno dan Barisan Nasional,"jelasnya.

Sementara itu, beliau berterima kasih kepada penduduk Desa Murni kerana menyambut baik pasukan kempen rumah ke rumah Muslimat Terengganu serta memberi sambutan dalam program yang dianjurkan oleh jentera PAS Terengganu.

"AlhamduliLlah, kempen muslimat diterima baik, dan orang-orang muda ramai yang hadir dalam program 'Barbeque' yang diadakan di sini (Desa Murni),"katanya.

Justeru, beliau merayu kepada semua pengundi DUN Kerdau khususnya Peti Undi Desa Murni, Lipat Kajang dan Kuala Tekal yang di amanahkan kepada jentera Terengganu supaya memberi peringatan kepada Umno dan Barisan Nasional dengan memilih calon PAS pada pilihanraya kecil kali ini.

BO

KONGSI CERITA INI MELALUI FACEBOOK

1 ulasan:

  1. Gelihati tengok berita kt tv semalam.....mula2 tunjuk najib kata kerajaan sentiasa membantu rakyat dan sentiasa perihatin dengan masalah rakyat......lepas tu terus berita rakyat dimestikan membayar saman yg tertunggak......hahaha.....cakap x betul langsung......bengap punya najib....

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive