Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comSelasa, Oktober 26, 2010

Muhyiddin, Janjimu Lebih Diperlukan Di Batu Sapi

Oleh Ustaz Idris Ahmad

Parti Islam Semalaysia Pas menganggap kenyataan Tan Sri Muhyidn Yasin selaku Timbalan Pedana Menteri Malaysia yang mengatakan kalau harapkan  Pas untuk membawa kemajuan seperti mengharapkan  bulan jatuh ke riba.

Ini satu kenyataan yang bersifat emosi, mungkin Tan Sri Muhyiddin baru keluar betapa daripada Gua Tempurung terus ke Galas. Mungkin beliau juga seorang yang buta maklumat dan tidak pernah melihat dunia KelantanKenyataan ini dikeluarkan untuk menutup kelemahan beliau sewaktu berjanji di pilihanraya kecil Manik Urai. Ia merupakan satu mimpi yang menakutkan, kerana tidak terfikir ada pula pillihanraya kecil di Kelantan, kebetulan tidak jauh daripada Manik Urai. InsyaAllah rakyat Galas akan ajar pemimpin dan parti yang pandai menabur gula di bibir pada 4 hb Nov 2010.

Pas menasihatkan Tan Sri Muhyiddin pergilah ke Batu Sapi, janjilah biar banyak sikit. Kerana Batu Sapi di bawah negeri  yang umno perintah. Berapa ramai rakyat Batu Sapi yang perlukan rumah dan keperluan asas yang lain.  Usah buang masa  di Galas.

 Rakyat Galas sudah tidak perlu kepada umno dan orang-orang yang sama seperti Muhyiddin.

 Sabah di bawah umno yang masih ketinggalan, nombor satu miskin dan diikuti oleh negeri Terengganu. Kedua-dua negeri ini umno yang memerintah dan mempunyai minyak, tetapi rakyatnya makan taik minyak.

 Sedangkan Kelantan yang diperintah oleh Pas, menduduki nombor enam, kemajuannya jauh berbeza dengan negeri yang umno perintah. Sepatutnya Tan Sri Muhyiddin kena merasa malu kenapa Sabah yang kaya dengan hasil mahsul bumi, tetapi menjadi negeri termiskin di Malaysia.

Pengundi Galas sudah selesa di bawah Pas dan Pakatan Rakyat dan mereka melihat keupayaan Pas memerintah Kelantan berbanding dengan umno.

Bercakap dengan penuh retorik ketika pilihanraya. Kemampuan Pas mentadbir Kelantan dengan baik tidak dapat dinafikan oleh mereka yang celik hati.

 Sikap buruk kerajaan pusat di bawah umno Bn yang tidak hormat federalisme menyebabkan 118 projek kerajaan pusat tidak dilaksanakan sejak 1991 RMK 9. Inilah sikap busuk hati pemimpin umno yang mengkhianat sesama bangsa, kerana perbezaan ideologi


DD

KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Komen

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive