Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Khamis, Disember 13, 2012

MAZIDUL TAK BOLEH JAWAB SOALAN SENANG,DIA MINTAK BUKTI PULAK DAH...


Aku dah kena blocked dengan MAS. Aku pun tak faham sangat kenapa dia blocked aku. Yang aku tahu aku kena blocked selepas aku tanyakan dia beberapa soalan. Apa yang aku tanya ada kat bawah neh ;
    Assalammulaikum tuan,

    Saya percaya tuan sedia faham mengenai kekecohan yang sedang berlaku di alam maya ini. Sudi kah tuan menjelaskan beberapa perkara? Saya berharap tuan boleh menjawab kepada persoalan ini.


    1. Geng2 bikers memohon agar tuan memberitahu bahawa bikers tue hanya melakonkan semula.. bukan minta lebih dari itu. Adakah ia begitu sukar dibuat?



    2. Apa salahnya bikers itu sehingga digelar pelesit jalanan? Mereka kan hanya melakonkan semula?


    3. Mengapakah majalah 3 tak state bahawa ia adalah lakonan semula.. bukan mewakili keadaan sebenar?


    4. Apakah tuan merendah2kan mereka, kerana mereka bikers ?


    5. Apakah tuan fikir tiada jalan lain yang lebih baik untuk menerangkan kepentingan AES?


    Terima kasih in advance samada tuan reply mahupun tidak.


Dia ada reply tq. Then dia blocked. Owh oke. Salah ke soalan aku? Kasar sangat ke apa yang aku tulis? Lantak lue le. Lepas aku bagitau aku kena blocked then ada la member fb pergi mesejkan benda yang sama kat dia. Copy paste. MAS balas tau soalan dia. Padahal soalan dia dengan soalan aku sama sebijik jek.

Dia balas dan dia jawab seperti di bawah ;





Tapi lepas MAS jawab dia, dengan dia2 sekali kena blocked dengan MAS.

kah kah kah

Lantak lue la der. Fb lue hak lue la nak blocked sapa2 pun. Janji lue jangan marah orang bila orang terus mengasak lue. Pasal apa? Pasal at least kami ada inisiatif nak bertanya. Kami ada buka peluang dan ruang untuk lue buat penjelasan. At least kami bersedia mendengar pendapat, hujah dan jawapan dari lue.

Tapi memandangkan lue tak sudi beri ruang tersebut, apa daya kami nak paksa2 lue? Terserah la pada lue. Pendirian lue kan? Sapa la kita orang nak paksa2 lue untuk jawab atau sebaliknya?

Bila MAS reply seperti di atas, jelaslah dia minta kita tunjukkan bukti bahawa riders tersebut berlakon. Minta bukti tue beb. Kalau budak2 bikers tue cari sampai dapat then publish depan mata lue, boleh lue akur dan minta maaf?

Bebudak bikers akan buat rombongan ke sri pentas pada 23/12 neh. Dorang akan bagi lue bukti2 berkaitan nanti. Insya-Allah. Lue tunggu je la MAS.

Sementara itu. Setelah diperhatikan beberapa kali video tersebut memang betul la.. macam tak logik je beberapa ayat dia. Contohnya bila dia cakap tanpa berlengah juruterbang menerbangkan helikopter untuk mengekori penunggang dari udara..

Oke.

Bila dia cakap.. ==> menerbangkan helikopter itu maksudnya apa?
Kalau ikut pemahaman aku ialah maksudnya helikopter tue tak diterbangkan lagi. Baru nak terbangkan. Untuk mengekori kedua2 motor tersebut. So sebelum tue dia kat mana? Dia dah nampak la awal2 yang motor tue berlumba ek? Jadi dia kat mana masa tue? Macam mana boleh nampak tue ek?

kah kah kah

Bab kereta pun lawak juga.

Dan2 je JPJ dapat pintas mereka. Mak ai. Yang aku heran selalunya kemain berlambak lori2 besar yang tak patuhi peraturan atas highway.. confirm kalau ko guna je jalanraya paling2 koman ko akan terserempak dengan satu lori besar macam tue. So takan time tue JPJ tak perasan kewujudan lori2 besar seperti itu? Nak2 highway beb. Lagi la berlambak2 nak mampos. So orang2 JPJ neh skip lori besar tersebut semata2 nak kejar kereta tue ka? Priority pada kelajuan je?

Padan la lori2 neh makin lemak buat kesalahan. Biasalah. Dorang nak laju pun laju mana jek.

kah kah kah

Apa2 pun teruskan menafikan kebenaran oke. Kita orang tak rugi apa. Yang rugi orang yang menafikan kebenaran je tue. Bukan sahaja orang akan tolak MAS dan M3.. bahkan dengan JPJ dan AES sendiri kena tempias. Lue fikirlah sendiri oke. Bai.


amenoworld

9 ulasan:

  1. As salam. Mungkin ramai yg tak tau bahawa MAS ni tak boleh dianggap sebagai wartawan yg bertauliah kerana semasa di Uitm dulu, dia hanya ambil degree di legal school. Barangkali bekas pelajar Uitm batch 93-95 boleh mengesahkannya. Ketika era itu ada
    bersama datuk gelang dan azhar sulaiman.

    Mas yg perasan mahu jadi wartawan ni sentiasa menumpang school of mass comm i.e. Jadi part time dj di konti mass comm. Maka, mungkin inilah sebabnya dia tak peka ataupun tak tahu menahu lebih mendalam akan etika kewartawanan.

    Tetapi, ini tak boleh dijadikan alasan untuk dia memutar fakta hanya kerana mahu mengejar rating dan glamour!

    BalasPadam
  2. Stok Air Batu dah susut kot?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sapa yang tau cerita air batu ni mesti dapat agak kenapa MAS sanggup jadi barua. You help me, I help you! hahah

      Padam
  3. hahahaha..

    Since ko pun tau bab uitm meh aku story sket line..

    Mamat gendut botak ni bbdk kami panggil dia bonget sukmo.. Dah la bangang tak bertempat berlagak macam pandai.. BONGKAK SOMBONG BERLAGAK

    Bila jadik "wartawan" tv3 dan bercampur gan polis raja malaysia dan seangkatan dgn nya, lu org bleh negok riak dia.. puggghhhhhrhhhh KPN pun bleh kalah bro.. kalau nak buat serbuan, pakaian mesti guna mcm UTK .. adehhh..

    Ganu mung... musok kopemmm maghi.. iskkk

    So moral of the story.. mamat gendut ni dah MENGGELABAH KIRI KANAN..
    Sekian 10q

    BalasPadam
  4. Amik kau mazidul.. dari benda yang mudah kau dah rumitkan.. dari org tak tau..skrg sume benda org dah tau..mcm mana kau ni sbnrnya..hehehe..tak memasal kau sendiri bukak sejarah kau ..hehhe

    BalasPadam
  5. dia ingat dia glamer sangat, air batu dia yang wt glamer kut hahaha

    BalasPadam
  6. 1. lakonan semula tu dari kisah benar. ini berlakon atau main wayang. 2. dia perli jpj tu sebab cuma dapat tahan 1 biji kereta saja (50% gagal) & tak dapat 'mat rempit' (100% gagal) walaupun guna helly. 3. dia mintak no resit bayaran bukti lakonan...ha ha ha...lawak la...dia dapat nasihat (petua) dari prdm tak habis. 4. aes utk speeding & apa kena mengena dgn merempit. buat wayang merempit dlm pekan la!

    BalasPadam
  7. dia pernah kena kencing dlm botoi dan positif, tapi sebab dia 999, lepas beb!

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive