Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Ahad, April 26, 2009

LAWAK AHAD: LUPAKAN UMNO SEKEJAP



Gelagat Boss dan Seketeri di awal pagi

Alkisah ada seorg lelaki yg berusia lewat 50an dan bekerja sebagai CEO di sebuah sykt yg besar di KL… Pada suatu early morning tu.. Boss ini memanggil la dia punya seketeri masuk ke opisnya..seperti biasa.. seketerinya pun masukla…

Tolong buatkan saya surat utk kita punya client..

Si Boss ini pun mula la cakap dia punya mukadimahnya.. biasa la Boss.. malas nak tulis..
cakap punya cakap.. Boss ni pun bangun.. dan berjalan-jalan pusing-pusing meja sambil
tangan masuk dlm poket seluar..

10 minit kemudia acara mengarang ayat pun habis.. si seketeri pun mula bersuara..

Seketeri: Boss.. pagi tadikan.. masa saya nak datang ke opis..saya nampak pintu
garage boss terbuka..

Boss: (dlm keadaan kelam kabut) ye ke..tak per,nanti saya call rumah..terima kasih..

Si seketeri pun blah balik ke meja dia..dan si Bosspun call rumah dia tanya wife dia..

Boss: Yang tolong tengokkan garage rumahkita..pintu dia terbuka la..

Bini: Taklah bang..baru tadi I tengok ..mana ada terbuka..

Boss: Iye..terbuka..cuba pergi tengok sekejap.

Bini: Tidakkkkk, tertutup…saya tahu la bang.

Boss: Pergi lah tengok..kalau tak terbuka macam mana org boleh nampak??

Bini: Okay lah.. okay lah.

Setelah setengah jam kemudia.. masa Boss ni tengah relek-relek..baru dia perasan yang
zip seluar dia terbuka..(dah memang perangai dia tak suka pakai underware).. maka
nampaklah…mengelabahlah si Boss ni memikirkanmacam mana nak cover malu kat seketeri
dia tu..

Boss: Errr… tadi pagi masa you nampak garage I terbuka.. ada tak you nampak BMW kat
dlm tu?

Seketeri: Tak.. yg I nampak cuma ada MINI COOPER ngan dua tayar depannya pancit!!!!!!



Biaqpila...apa ada hal.

1 ulasan:

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive