Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Jumaat, Julai 30, 2010

BOSAN? LU ORANG CUBA MAIN NI

Kalau lu orang rasa bosan tak tau nak buat apa sama ada di rumah, office atau sekolah ,  ni gua cadangkan salah satu aktiviti yang lu orang boleh buat untuk kurangkan tension atau kebosanan lu orang…

Tadi gua... dah cuba buat gunakan semut api... gua cuba buat macam mana gayanya semut api jatuh terkangkang kat pentas, tak berapa menjadi beb... susah aarrr... sebab kecik sangat, nak kena gunakan binatang yang besar sikit. kalau guna Gajah boleh kot..???

Caranya seperti berikut;

1. Mula2…cari
lalat, tibai bagi mampoih, tapi jangan sampai terpenyet…

2. Ambik kertas, susun lalat2 yang mampoih tadi ikut kesukaan…

3. Lukis apa patut menggunakan imaginasi/kepala otak bergeliga tu…

4. Hasilnya…..tadaaaaa….. macam kat bawah ni… kalau nak meriah lagi…boh.. dalam frame….

5. Boleh gak guna menatang lain…contohnya lipas, lipan, katak, belalang, kutu, riang2… nak besaq lagi.. boleh guna beruk, labi-labi, babi... harimau... gajah pun boleh kalau lu orang sanggup...

6. Kalau lu orang tak sanggup menganiaya binatang, lu orang nak  gunakan manusia pun boleh. sesiapa saja yang lu orang suka..

 

Renung2kan dan Selamat mencuba!!! Berhati-hati dan banyak bersabar, kalau tension sangat baik pecahkan jer kepala... 


 





3 ulasan:

  1. hahaha idea yg sgt best!

    BalasPadam
  2. cute2 nya serangga-serangga itu..
    buat sya gelak hari niehh..
    hahahahahha..
    mmg sgt seni..hebat hebat..

    BalasPadam
  3. mintak izin nak copy boleh??? ingat nak upload dalam facebook... Itu pun kalau kebenaran telah di berikan...

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive