Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comIsnin, Jun 15, 2009

Khalid: PAS Tiada Niat SIS DiharamkanPAS hari ini menjelaskan parti itu tidak berniat menggesa kerajaan bertindak tegas dengan Sisters In Islam (SIS) sehingga mengharamkan pertubuhan itu.
Yang Dipertua PAS Shah Alam, Khalid Samad berkata tanggapan itu berpunca daripada salah faham dan kegagalan pihaknya menggunakan istilah lebih tepat berhubung isu berkenaan.

"Saya akui wujud kesilapan... kesilapan menggunakan perkataan yang sesuai sebelum dihantar kepada PAS pusat (untuk diterima ke muktamar)," katanya selepas mesyuarat PAS Shah Alam pagi tadi.

Khalid menjelaskan, beliau telah menyedari kesilapan menggunakan perkataan yang "agak keras" dalam usul tersebut.

Usul PAS Shah Alam itu yang diterima tanpa bahas pada Muktamar Tahunan PAS Pusat ke- 55 minggu lalu menjadi kontroversi apabila banyak pihak mempertikaikan pendirian parti itu.

"Niat kami bukan meminta agensi kerajaan mengambil tindakan seperti mengharamkan, memenjarakan, menahan atau menangkap ahli-ahli SIS," kata beliau pada sidang media untuk menjelaskan keadaan sebenar di sebalik penerimaan usul berkenaan, di pejabatnya di sini sebentar tadi.

Sehubungan itu, katanya, beliau telah meminta Dewan Muslimat Shah Alam yang mengemukakan usul berkenaan supaya memperbaiki dengan menggunakan perkataan yang lebih lembut dari sudut "politik".


TVA

Daftar SEKARANG!!! Pulangan LUMAYAN !!!
GAJI MINGGUAN RM2000-RM5000
CARA MENGHAPUSKAN BAU BADAN
JUST DIET...MATE 5 SARINA 019-5642140.
BELI BUDU,DODOL,SERUNDING ONLINE...SUE 013-9650658
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive