Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comSelasa, Ogos 18, 2009

'Politik-Dajal' Umno-BN harus disingkirkan | Nizar PRK N11Ditulis oleh Te@M I.T

PERMATANG TENGAH, 18 Ogos : Presiden PAS, Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang menyarankan supaya pengundi DUN Permatang Pasir menyingkirkan Umno-BN ekoran 'politik dajal' yg diamalkan oleh parti tersebut sejak sekian lamanya.

"Politik Dajal ini ialah mengutamakan sahabat handai dan kaum keluarga dalam usaha mereka menyalurkan kekayaan negara dan pelbagai kemudahan," katanya dalam ceramah perdana sempena Majlis Pelancaran Jentera Pilihan Raya Terengganu semalam.

Sejak berpuluh-puluh tahun Barisan Nasional (BN) memerintah Pulau Pinang yang sebelumnya Perikatan, tiada apa yang mereka lakukan untuk menyenangkan orang Melayu.

Di dalam majlis yang sama, turun berucap Ketua Dewan Ulamak PAS, Dato' Harun Taib yang juga sependapat dengan Presiden PAS itu bahawa UMNO sentiasa memperbodohkan rakyat.

"Mereka sering menggula-gulakan orang Melayu dengan pelbagai tawatan yang kononya merekalah (Umno) yang hanya mampu mentadbir negara dan menyalur segala harta kekayaan", katanya.

Beliau mengingatkan supaya rakyat tidak sesekali terperangkap dengan 'gula-gula' Umno itu terutamanya sewaktu pilihan raya kecil berlangsung.

Beliau mengharapkan supaya pilihan raya DUN Permatang Pasir ini menjadi medan awal untuk meruntuhkan kekuasaan Umno-BN pada pilihan raya umum yang akan datang.

Ceramah tersebut dihadiri seramai lebih dua ribu orang. Sebelum itu disebelah petangnya berlangsung Majlis Pelancaran Jentera Pilihan Raya Terengganu di UPU Permatang Tengah yang dirasmikan oleh Presiden PAS, Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang.

prkn11penang


E-Jariah: Beri sekali dapat banyak kali...
Daftar SEKARANG!!! Pulangan LUMAYAN !!!
Kelab BlackV6
BELI BUDU,DODOL,SERUNDING ONLINE...SUE 013-9650658
Blog YB Nizar Jamaluddin
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive