Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comIsnin, November 09, 2009

Tidak Perlu Datang Kalau Hanya Dengan Tangan Kosong | Nizar News

Pengerusi Perhubungan PKR Sabah, Ahmad Thamrin Zaini berkata, masyarakat Sabah tidak mengalu-alukan kehadiran Perdana Menteri ke Sabah jika hanya datang dengan omong kosong semata.
Beliau memberikan reaksi demikian apabila dihubungi oleh TV Selangor berhubung lawatan Najib untuk merasmikan Kongres Parti Bersatu Sabah (PBS) ke-24 semalam.

Dalam ucaptama itu, Najib memberikan jaminan bahawa UMNO-BN akan membela nasib rakyat Sabah.

" Orang-orang yang percaya ini orang dalam BN sahajalah. Kalau orang di luar BN tidak akan percaya kerana terlalu banyak janji yang diberikan kepada Sabah tetapi sebahagian besarnya tidak terlaksana" ujarnya.

Ujar Thamrin lagi, Perdana Menteri tidak perlu menjanjikan sesuatu yang begitu hebat kepada masyarakat Sabah jika kemudahan asas juga masih belum dapat disediakan dengan sebaiknya.

" Jadi saya rasa, kalau pun dia mahu membuat sesuatu perancangan di Sabah, saya suka menyarankan beliau agar lebih spesifik di dalam komitmen dan keikhlasan dalam membantu Sabah".

" Dia kena bagi satu time frame dalam tempoh ini semuanya akan terlaksana. Biar lebih spesifik untuk menyakinkan kita, kalau tidak, tak datang pun tidak apa, tak payah datang lah" ujar beliau lagi.

Menurut Thamrin, apa yang paling penting kepada masyarakat di sabah buat masa ini adalah kemudahan-kemudahan asas yang telah lama dapat dinikmati di Semenanjung.

Ujarnya, penduduk Sabah sudah terlalu mengharapkan mereka mendapat bekalan air bersih dan elektrik yang baik di samping jalan raya yang selamat.

Menurut Thamrin lagi, Sabah merupakan negari yang paling miskin meskipun kaya dengan hasil buminya.

" Saya hendak beri saranan, kalau dia betul-betul serius dia berani umumkan iaitu naikkan royalti minyak itu daripada 5% kepada 25%" tambah beliau.

Katanya, Sabah bergantung harap kepada royalti minyak dan menyifatkan menaikkan royalti minyak dari 5% kepada 25% sebagai tanggungjawab utama Najib.

tvs


Saksikan Lelaki Kuat Pacak Langit
Beri sekali dapat banyak kali...
MAHUKAN PENDAPATAN RM2000-RM3000 SEMINGGU?
SEMUA KAMI LELONG!!!
Kelab BlackV6
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive