Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Jumaat, Jun 25, 2010

Bosan tengok PRESS R Astro?



Bagaimana nak buang tulisan PRESS R 2010 FIFA World Cup
How to remove Astro “PRESS R 2010 FIFA World Cup”

Anda bosan dengan tulisan PRESS R Astro di skrin tv anda? He..he..he gua pun rasa berserabut tengok tulisan tu.Dah la macam-macam tulisan dan logo kat skrin,semua besar-besar belaka.Tulisan kedudukan jaringan Piala Dunia kali ni juga besar macam gading gajah Afrika.Lagi besar skrin tv,lagi besar tulisan tu.Logo Astro tu memang dah tak boleh buang,yang boleh dibuang adalah tulisan PRESS R yang warna putih dan merah tu.

Mungkin ada yang dah tahu tentang hal ini,namun ramai yang tak tahu terutama tokey kedai tomyam yang pasang skrin besar,gua tengok punyalah besar tulisan PRESS R kat skrin tu.Begitu jugak mamak-mamak yang pasang LCD kat restoran.Depa buat dono je benda ni.Tak ambik pot pun.Yang depa tau bancuh teh tarik dengan tebar roti canai sambil tengok bola.Lepas tu tunggu pelanggan panggil "mamakk!!! kira berapa..."

OK cerita banyak pun tak guna,caranya mudah saja.Langkah pertama,ambik remote control Astro,pegang dengan tangan bukan dengan kaki tau.Sebagai seorang Islam eloklah kita baca Bismillah,selepas selesai membaca Bismillah dengan sempurna,hangpa tekan/press butang G(Green)atau Y(Yellow) atau B(Blue).Ikut suka hangpa nak tekan butang yang mana satu.Kalau hangpa orang PAS tekan la butang hijau,kalau orang BN tekan la biru..kalau kaki MAGNUM 4D tekanla kuning...kah!kah!kah!



Hasilnya amat memeranjatkan beruk-beruk di hutan iaitu tulisan PRESS R ghaib dari skrin tv anda.Barulah sedap sikit tengok bola...keh!keh!keh!




Selamat mencuba!

Sekian saja ajaran sesat gua untuk kali ini...jumpa lagi di lain tahun.

Salam 1Brazil.


KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive