Dey Macha

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comIsnin, Mac 28, 2011

PENGUMUMAN PENTING UNTUK BLOGGER


PAPARAN SKRIN AMARAN MALWARE OLEH GOOGLE CHROME

MALWARE MENYERANG LAGI SETELAH LAMA MENGHILANG.

HANYA PELAYAR-PELAYAR INTERNET YANG MENGGUNAKAN GOOGLE CHROME YANG AKAN MENDAPAT MESEJ AMARAN INI APABILA DIDAPATI SESUATU LAMAN BLOG ITU CUBA MENYEBARKAN MALWARE.
PELAYAR INTERNET YANG MENGGUNAKAN INTERNET EXPLORER ATAU FIREFOX TIDAK AKAN MENDAPAT MESEJ INI.JADI ANDA BOLEHLAH BERGEMBIRA,WALAUBAGAIMANAPUN ANDA BELUM TENTU SELAMAT.

BLOG YANG MENYEBARKAN MALWARE ITU MUNGKIN BLOG YANG ANDA KLIK ATAUPUN BLOG YANG DIPAUTKAN DI BLOG ITU PADA WIDGET BLOGSLIT.

UNTUK MENGELAKKAN PERKARA INI BERLAKU,PEMILIK BLOG YANG MENGALAMI PERKARA INI MESTILAH MENGELUARKAN BLOG YANG DIJANGKITI MALWARE DARIPADA SENARAI BLOGLISTNYA.

BAGI PEMILIK BLOG YANG MENJADI PUNCA KEPADA SERANGAN INI,MEREKA PERLULAH MEMBUANG APA-APA WIDGET YANG MEMBAWA PENYAKIT MALWARE INI.

BERIKUT ADALAH CONTOH AMARAN YANG DIBERI:

Mesej ini akan dipaparkan menggantikan paparan blog tuan jika pelayar menggunakan google chrome.

Warning: Something's Not Right Here!
atsixty-zakriali.blogspot.com contains content from telokbakong.blogspot.com, a site known to distribute malware. Your computer might catch a virus if you visit this site.
Google has found malicious software may be installed onto your computer if you proceed. If you've visited this site in the past or you trust this site, it's possible that it has just recently been compromised by a hacker. You should not proceed, and perhaps try again tomorrow or go somewhere else.
We have already notified telokbakong.blogspot.com that we found malware on the site. For more about the problems found on telokbakong.blogspot.com, visit the Google Safe Browsing diagnostic page.

JIKA DILIHAT PADA MESEJ TERSEBUT,BLOG atsixty-zakriali.blogspot.com DIDAPATI MENGANDUNGI KANDUNGAN DARIPADA BLOG telokbakong.blogspot.com YANG DIPERCAYAI MENYEBARKAN MALWARE.MALWARE YA..BUKAN VIDEO LUCAH.KALAU VIDEO LUCAH TAKPA,TAK DAK HAL.
KAH!KAH!KAH!

JADI PEMILIK BLOG BERKENAAN HARUSLAH BERTINDAK SEGERA.GUA SENDIRI PUN TELAH MENGELUARKAN BEBERAPA BLOG YANG MENGANDUNGI MALWARE DARI BLOGLIST BIAQPILA SEJAK BEBERAPA MINGGU LEPAS.KEPADA TUAN PUNYA BLOG YANG MENDAPATI BLOGNYA TELAH DIKELUARKAN DARI BLOGLIST GUA HARAP DAPAT MEMAKLUM SEGERA MELALUI EMAIL ATAUPUN MESEJ FACEBOOK SUPAYA SAYA DAPAT MEMASUKKAN KEMBALI SETELAH DIPASTIKAN IANYA BEBAS DARI MANGKUK MALWARE NI.

SEKIAN HARAP MAKLUM


UNIT FORENSIK SIBER DAN VIDEO LUCAH
KEMENTERIAN KESEKSIAN,KEBUAYAAN DAN PORNOGRAFI
BIAQPILA INC.


KONGSI CERITA INI MELALUI FACEBOOK

4 ulasan:

 1. salam.

  mohon pautkan blog kecil saya kat sini. terima kasih.


  http://penburukonline.blogspot.com

  p/s: hrp dpt maklumkan kat shout. tq

  BalasPadam
 2. oooooo......memang betullah....ada beberapa blog yg saya follow mengeluarkan amaran ini.....tq for the info....

  BalasPadam
 3. ada cara tuk buang benda ni .. guna webmaster tools..

  BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive