Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Sabtu, Mac 05, 2011

Melaka Maju Sampai Rakyat Makan Biawak?


Sempoi gak family India nie..
Depa makan biawak sebab tak berapa suka daging ayam?
perghh!!
Eksotik gilerrr!!

Yang ketua MIC tu sekali singgah..
nampak ada daging yang katanya kari ayam..
nampak ada nasi..
terus declare family tu tak melarat?

adehh!!
time-time PRK ni memang la rezeki penuh buat rakyat situ!

Teringat teman masa bertugas di PRK Bagan Pinang di Ladang bradwall..
Family India disitu semua daif dan susah..
tapi hampir sebulan sepanjang urusan PRK..
mewah betul makan mereka!

Maklumlah.. periuk nasi dan beras silih berganti dihantar oleh parti-parti yang bertanding!
sehari sebelum hari mengundi..
berlori-lori BN hantar pelbagai jenis barangan termasuk barang elektrik!
perghh!!
memang kalah arrrr..

Dan teman tak menyalahkan mereka sebab mereka diugut oleh pengurusan Ladang..
hmmm... kesian betul!
sunsnake 05032011

'Kari biawak disangka ayam'

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam mempunyai satu anekdot kegemarannya yang beliau suka berkongsi dengan sesiapa sahaja yang bersedia mendengarnya, sepanjang kempen pilihan raya kecil DUN Merlimau. NONEDalam cerita ini, Mohd Ali dan pengerusi MIC Melaka, R Perumal, melawat Kampung Paya Buloh yang sebahagian besar penduduknya adalah kaum India, untuk mencari satu keluarga yang didakwa oleh DAP sering tidur dalam kelaparan. "Saya buka periuk mereka dan mendapati satu per empat daripadanya berisi nasi. Saya tanya mereka, 'Apa lauk hari ini?'

"Perumal buka periuk lain dan mendapati ia berisi kari ayam! "Ada tiga paha ayam, dan DAP mendakwa mereka miskin," kata Mohd Ali (atas, memegang telefon) mengenai isu tersebut yang dilaporkan oleh akhbar Malaysia Nanban, yang disiarkan beberapa hari sebelum hari pencalonan.

Berita Penuh



budakbalun



KONGSI CERITA INI MELALUI FACEBOOK

3 ulasan:

  1. Tanpa Nama5/3/11 6:37 PTG

    ada keluar india di penang tidor dalam kandang lembu. kais pagi mkn pagi kais ptg mkn ptg

    tapi oleh kerana lge menyampah tengok orang susah maka dia bagi la sorang 100 dgn duit lumba kuda. tu pun utk fakir miskin lah.

    akhirnya bila penerima yg beragama islam dpt tau, terlondeh la seluar dlm lge.

    dengan bangganya kedengaran PAS PENANG bertakebeer gembira

    BalasPadam
  2. Sepatutnya hidangkan kari AYAM tu pada anon 6:37 PM setalam dengan ali rustam dan perumal, sure kuah pun tak tinggal.

    BalasPadam
  3. ada jugak anjing(anon 6:37) menyalak kat sini...takutnye nnti kena gigit

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive