Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

Kasi like saja apa ada hal...

Biaqpila on Facebook
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Ahad, April 25, 2010

BN Menang TV3suku Tersengih





Keputusan rasmi pilihan raya kecil parlimen Hulu Selangor ialah calon BN P Kamalanathan mendapat 24,997 undi, manakala calon BN Datuk Zaid Ibrahim memperolehi 23,272 undi. Kamalanathan menang dengan majoriti 1,725 undi.

Maka tersengih la tv3suku meraikan kemenangan itu.Senyum sumbing pulak tu.Tak sia-sia kerja kuat mengampu terbalas jua.Biasanya depa tak buat lintas langsung time pengumuman keputusan kalau BN kalah....kah! kah! kah! Barangkali SPR yang menyaksikannya juga turut tersengih kerana strategi memindahkan pengundi nampaknya berkesan juga akhirnya.



Kalau hangpa masih ingat masa kat Manek Urai tahun lepas,semua tokey-tokey ni dah cabut balik awai-awai lagi termasuk tokey jambatan tu.TV3suku pun sekadar umum kemenangan dengan tulisan kat skrin saja.

Apa-apapun tahniah la buat BN yang berjaya merampas kembali kerusi P94 Hulu Selangor.Memang patut pun BN menang kerana seluruh media utama negara depa guna setiap hari untuk berkempen.Namun pengaruh PKR juga tetap utuh berdasarkan majoriti yang tidak sampai 6000 sebagaimana yang diangan-angankan oleh TPM.

Untuk BN jangan buat-buat lupa pulak dengan taburan jutaan janji semasa kempen pilihanraya tersebut.

biaqpila.blogspot.com apa ada hal.

Share

12 ulasan:

  1. BN mesti menang, akan buat apa saja asal menang. Dah byk berhabis itu ini utk habuan pengundi. Skrg, pengundi sila tuntut janji anda. Kalau lepas ni wakil anda tak nampak btg hidung, jgn lupakan hari ini bhw anda tlh membuat 1 keputusan paling bangang dlm hidup andan & anak cucu anda. Setelah perlabagai penyelewengan dilakukan, masih org2 malaysia buta hati. Aku bersimpati pd rakyat Hulu Selangor..

    BalasPadam
  2. At least TV3 tak adele mcm korang punya media. Banyak putar belit dan fitnah. (huru hara-kah dan hARAKah online). Lebih pelik lagi bila BN janjikan pembangunan/menyelesaikan masalah knp kerajaan negeri ko org tak buat benda yg sepatutnya. Kalau tak silap janji PRU 12 dulu pun tak terbuat walau dah 2 thn berlalu. AKAI ADA KA?????

    BalasPadam
  3. Itulah satu-satunya media yg dapat mengencing rakyat diceruk-ceruk kg yg tak ada internet.Kalau bagi PR buat stesyen tv sendiri,bungkuih la bn...

    BalasPadam
  4. orang hulu selangor dah tolak PKR..nak kata apa lagi...yg penting janji kena tunailah..

    BalasPadam
  5. untung orang ulu s'gor.sekali PRK kerajaan APCOUMNO perabih 64 juta sebagai rasuah dan janji2 pilihanraya...sekarang ni korang tuntut ler seperti ape yg di janjikan tu yer...mane2 yg undi UMCO ler..klu orang yang boleh berfikir, cube korang pikirkan selama 50 tahun memerintah selama nie maju sngt ker hulu sgor tu, ni nk pertikai PR pegang bru 2 tahun..JANGAN JADI BANGANG BRO!!!!!biler ajak berdebat isu APCO kecut teloq..tk brani...tttuuuuiiiii!!!!

    BalasPadam
  6. Menang menang juga tapi jangan lupa dengan janji - janji yang telah ditaburkan sepanjang kempen pilihanraya tu. Kalau tak tunai janji , kita tukar balik dengan PR.

    BalasPadam
  7. penting sgt ke TV nak pengaruhi pengundi, xkan jadikan alasan kot sbb kalah..hehe..? kempen pun dah masuk setiap ceruk rumah..xkn xtau lagi..

    skdr isu2 nak tarik pengundi buat apa?bg mereka semua tu x penting, yang penting YB, wakli rakyat tu buat kerja walau mana pun dr parti mana. janji buat kerja, janji...stkt dipengaruhi isu, n then pilih calon atau parti yg dikatakan suci murni, tapi x buat kerja..selamatlah mereka tu nanti..hahaha..slmat xde apa pun perubahan..

    baru nk menyesal plak..xdaq guna.,..terimalah kekalahan tu, jgn ego sgt..jgn cipta bnyk alasan..klu korang menang, mcm2 korang ckp..korang x ckp plak apa yg korang ckp skrg ni..yela korang ni parti suci murni..tulus hati..haha

    BalasPadam
  8. kalau tak penting,apahal tv3 suku hanya panggil kamalanathan tu masuk studio? kenapa tak panggil zaid join sekali? itu pun tak boleh pikir ka?

    BalasPadam
  9. dah kalah salahkan TV3,biakpi la dioarang sokong sapa diaorang nak..dulu bagi PR buat taktau kawasan..

    sibuk kontrol kilang arak,,janji na tutup tak tutup..tup tup buleh jual lak kat kaw majoriti melayu..

    biak pi lakan , buleh self control ke apa ka..

    naik rumah urut cam cendawan kat selangor nih..biakpi la..hal org kapiaq lenguh badan..

    oops bila letak calon pi letak org luaq...ADIL kot pilihan parti ADIl utk orang HS...org luaq lebih baik...baik sungguh!!!

    BalasPadam
  10. sebenaqnya PKR tak kalah..dalam pada ketua pembangkang kena fitnah dan dalam pada jutaan ringgit disuap oleh BN pada pengundi pun PKR boleh tambah lagi 95 undi berbanding mac2008...itu fakta bukannya auta..tengok carta tu..

    BalasPadam
  11. Tanpa Nama26/4/10 3:00 PG

    aku pun tak suka bn tapi apa boleh buat pakatan lagi teruk

    BalasPadam
  12. Tanpa Nama27/4/10 8:15 PG

    takat 95 undi, kira meningkat la kan utk PKR..compare 1k lebih utk BN, kira kurang meningkat lagi..

    Bro jutaan ringgit utk pembangunan la..
    kalu kita masuk/lalu sana kita pun merasa guna..buat interchange..buat jalan..buat sekolah..tpat ibadat..bukan terus masuk poket penduduk sana..PR pun buleh janji camtu..oops PKR jeh..PR tak daftar lagi..

    semua dah ada dlm Rancangan m'sia..cepat ngan lambat jeh..

    peace

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive