Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

Kasi like saja apa ada hal...

Biaqpila on Facebook
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Rabu, April 07, 2010

Lu gila ka?

Kalau tak kompius... bangang!!




Aku baru balik dari bertandang ke negeri Pulau Pinang. Daripada pemerhatian dan bualan aku dengan orang Penang boleh katakan semuanya berasa gumbira jer dengan pemerintahan LGE. Tak da pun dengar rungutan atau cemuhan tentang pemberian ikhlas kerajaan PP kepada warga emasnya. Semuanya bersyukur belaka... at least ada juga orang ingatkan mereka.

Tup-tup hari ini, terbaca pulak komen menteri pompuan yang sorang ni tentang pemberian sumbangan tersebut. Bok bek.... bok bek... macam mak nenek!!

Mami jarum sorang ni.... kalau tak kompius, sah dia bangang!! Kerajaan PR Pulau Pinang bagi RM100 setahun kepada warga emasnya.... sebagai tanda penghargaan dan tanda ingatan mereka kepada golongan tersebut bukan untuk lepasmereka dari belenggu kemiskinan.

Yang si minah, mami jarum ni pulak.... cuba kaitkan pemberian RM100 tu dengan usaha nak membasmi kemiskinan. Woi.... tak ada kaitan what so ever dan tak releven langsung. And then... kata si bengap ni lagi, bagi kerajaan PR Pulau Pinang, warga emas di PP hanya bernilai RM100 sahaja. Ha... ha... ha...warga emas tak dak nilai. Aha... itu dia yang kata, ya?? Bukan kerajaan PR Pulau Pinang yang kata... Bagi kerajaan Pulau Pinang, sebab warga emas bernilailah, mereka dihargai.

Weh.... kerajaan PR Pulau Pinang bukannya bengap sangat macam kamu. Mana mungkin RM100 dapat basmi kemiskinan. Lu gila ka?? Sebab tu... aku kata, Minah ni kompius atau mungkin jugak satu daripada pius'nya' udah KO. Itu pasal cakap merapu macam pompuan gila meroyan!!

Pemberian RM100 tu, bukan untuk meletakkan nilai pada warga emas tetapi untuk menghargai mereka setahun sekali. Tanda ingatan.... kasih dan sayang.

Nampak sangat si Minah ni jenis yang.... kecik-kecik tak main ler. Dia orang main yang besar-besar jer.... Walau pun RM100 kecil tetapi... at least, warga emas ni dihargai juga, ada juga dalam ingatan kerajaan PR Pulau Pinang. Komer... bagi depa apa?? Habuk pun tarak..... so usah nak berlagak ler!!

Lantak pi, mak nenek tu nak kata apa!! Janji... rakyat semua suka dan gumbira dengan pemberian tersebut.
Ha... ha... ha...

Sharizat lari selalu last...
PR beri depa jealous!!



motherof3mohd.blogspot.com


Pemberian RM100 setahun kepada warga emas memalukan: Shahrizat





KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive