Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comJumaat, Ogos 06, 2010

Sidang Dun serlah Zambry tidak matang

IPOH, 5 Ogos: Dewan Pemuda PAS Negeri Perak terkejut dengan sikap tidak matang Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir semasa persidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) 3 Ogos lalu.

Naib ketuanya, Salman Saleh berkata, Zambry bersikap tidak profesional dan tiada wibawa dengan tingkah laku seperti masih menjadi pembangkang dahulu.

Katanya, dengan mengganggu perbahasan Datuk Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin dengan mengatakan ‘saya anak jantan’ seperti mana dinyatakan di dalam penyata rasmi Dun Perak jelas bahawa Zambry terbawa-bawa sikap dan kelakuan sebenarnya.

“Tidak sepertimana contoh yang telah ditunjukkan oleh Datuk Seri Nizar yang berhemah semasa membahaskan Rang Undang-Undang Usul Perbekalan Tambahan tempoh hari,” ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurutnya, peruntukan masa yang terlalu singkat bagi membincangkan satu perkara yang besar langsung tidak membuktikan bahawa Zambry benar-benar berani dan 'anak jantan'.

Tambahnya, pentas sidang Dun adalah tempat terbaik untuk berbahas secara ilmiah dan semua Adun Barisan Nasional (BN) boleh mengemukakan persoalan dan menjawab sebarang pertuduhan jika ianya tidak benar.

“Tetapi apa yang dapat di lihat, semua Adun BN sedikit pun tidak membantu Zambry yang menyebabkannya terpaksa bertahan bersendirian,” katanya.

Katanya, ucapan Zambry yang mengatakan ‘saya anak jantan’ langsung tidak menggambarkan hakikat sebenar pentadbiran yang beliau menjadi nakhodanya.

Beliau menambah, Zambry hanya boleh berdepan dengan media arus perdana yang menyokongnya semata-mata tanpa berani berdepan dengan semua pihak termasuk rakyat negeri ini sendiri.

HD

KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive