Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comAhad, September 26, 2010

Anwar : Soalan Parlimen Akan Datang Lebih 'Menyengat'


PORT DICKSON 25 SEPT : Pakatan Rakyat (PR) sudah bersedia menghadapi persidangan parlimen akan datang dengan isu-isu yang lebih kritikal untuk dibincangkan, sebermulanya sesi itu pada 11 Oktober hingga 15 Disember depan.
Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, persediaan telah pun dibuat oleh Pakatan Rakyat bagi sesi parlimen kali ini.
"Kita telah kemukakan soalan-soalan untuk menentukan dasar dan alternatif yang kita kemukakan," kata beliau yang ditemui di Majlis Rumah Terbuka Teluk Kemang, Port Dickson hari ini.
Katanya lagi, usul wakil rakyat Pakatan Rakyat selalunya tidak dilayan atau tidak diambil serius oleh kerajaan Umno-BN, walau bagaimanapun, Pakatan Rakyat ujarnya tidak akan berhenti menyoal sehingga satu penyelesaian dicapai.
"Seperti biasa, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan ahli Kabinetnya tidak pandang serius hal-hal yang kita kemukakan di Parlimen," kata beliau lagi.
Mesyuarat Ketiga, Penggal Ketiga, Parlimen Ke-12 2010 ini dijangka hangat dengan beberapa isu besar antaranya langkah yang bakal diambil kerajaan dalam menangani kemerosotan daya saing negara yang kini jatuh ke tangga 26 menurut laporan World Economic Report tahun 2009.
Selain itu, kewajaran kerajaan menyuntik dana RM15 bolion (sehingga tahun 2013) kepada 1 Malaysia Development Sdn Bhd (1MDB) yang melaburkan kira-kira 70 peratus daripada modal kerjanya dalam sebuah syarikat usaha sama antara 1MDB dan PetroSaudi International Limited (PSI), pastinya bakal mencuri tumpuan.
Turut menarik perhatian ialah kedudukan projek Hidro Elektrik Bakun dan banyak lagi.

TVS

KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive