Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

Kasi like saja apa ada hal...

Biaqpila on Facebook
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Ahad, September 19, 2010

Lawak Ahad: Abang aku selalu buat



Pada suatu hari, ada dua orang rakan karib menaiki keta. Keta itu dipandu dgn lajunya... setibanya di satu traffic light, kelihatan lampu traffic light berwarna merah.

Si pemandu ni tadi dengan selambanya memecut tanpa menghiraukan lampu merah tadi.
Kawan kat sebelah dia cemas gila lalu bertanya."Hei mat kau tak nampak ke lampu merah tadi?!!"
Mamat menjawab "Jangan takut abang aku selalu buat".

Selang beberapa kilometer keta ini tiba di satu traffic light, lagi lampu traffic light itu merah. Tanpa segan silu Mamat memecut laju. Kali ni member Mamat tadi lagi bertambah cemas,lalu memarahi si Mamat tadi. "Lagi sekali kau buat macam tu aku nak turun tak kira!!!!" Mamat dgn selambanya menjawab "Jgn. takut abang aku selalu buat". Selang beberapa kilometer, keta ni sekali lagi tiba di satu traffic light. Secara mengejut mamat memberhentikan ketanya dgn diikuti kokokkan tayar "SKREETTTT......".

Member Mamat ni terus berkata, "Hei! Mamat, kau dah gila ke? kan lampu traffic light tu hijau?". Nak tau apa yang si Mamat ni jawab............ "Aku takut abang aku akan lalu jalan yang satu lagi..."


KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive