Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comIsnin, Ogos 24, 2009

'Pengundi hantu PAS' punca kecoh | Nizar News


Gambar oleh : kedaikopitepimasjid


Gara-gara sepanduk, perjalanan kempen hari terakhir pilihan raya kecil DUN Permatang Pasir hari ini sedikit tercemar dengan kekecohan antara kedua-dua penyokong PAS dan BN.

Perang mulut dan provokasi antara penyokong kedua-dua parti yang bertanding berlaku di hadapan bilik gerakan BN cawangan Kampung Pauh, di Bukit Mertajam dipercayai kerana sepanduk yang tertera perkataan "Awas!!! Pengundi Hantu PAS" yang digantung BN di bilik gerakan itu.

Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Norman Zahalan mendakwa kekecohan berlaku apabila penyokong PAS, yang berada di markas mereka yang terletak bersebelahan bilik gerakan BN, mengambil sepanduk itu.

"Mereka datang ke kawasan kami dan mengambil satu daripada tiga sepanduk yang kami gantung itu sambil mengeluarkan kata-kata yang kesat," katanya ketika ditemui di Bukit Mertajam.

Perang mulut yang mula tercetus kira-kira pukul 1 tengah hari itu menjadi semakin kecoh apabila pasukan pemantau Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) datang ke kawasan tersebut pada kira-kira pukul 3 petang dan meminta penyokong BN menurunkan sepanduk berkenaan.

Penyokong BN, yang tidak berpuasa hati, meminta sepanduk mereka dipulangkan tetapi tidak dilayani penyokong PAS dan kekecohan yang berlarutan itu reda apabila Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang lalu di kawasan berkenaan kira-kira pukul 4.25 petang turun dari kenderaaanya dan meminta penyokong BN menurunkan sepanduk yang masih tergantung.

Kekecohan itu menyebabkan kesesakan lalulintas dari simpang tiga Sama Gagah ke Jalan Permatang Pauh.

Pegawai Pengurus Pilihan Raya Roslan Yahaya ketika dihubungi berkata, tiada kejadian tidak diingini dilaporkan berlaku dan perkara itu telah selesai. BERNAMA

malaysiakini


E-Jariah: Beri sekali dapat banyak kali...
Daftar SEKARANG!!! Pulangan LUMAYAN !!!
Kelab BlackV6
BELI BUDU,DODOL,SERUNDING ONLINE...SUE 013-9650658
Blog YB Nizar Jamaluddin
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive