Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comIsnin, April 19, 2010

Dua Ahli Keluar Parti Media Umno Riuh Sekampung

Oleh Fazli Othman


SHAH ALAM 18 Apr -Keputusan Ketua dan Timbalan Angkatan Muda KEADILAN Cabang Shah Alam, keluar parti hari tidak menjejaskan perjalanan di cabang tersebut.

Menurut Setiausaha AMK Shah Alam, Wan Loqman Hakim Wan Aminuddin berkata tindakan Pemangku Ketua AMK, Nor'hisham Manap dan Timbalannya, Muhammad Ali Mukhtar sememang sudah diduga kerana mereka tidak pernah menghadiri mesyuarat cabang.

"Tindakan kedua-dua pemimpin ini sudah lama diketahui kerana mereka ini adalah pengikut Ezam Mohd Noor, tetapi disebabkan mereka ini telah dilantik, tidak ada apa-apa tindakan dapat dibuat kecuali menunggu pemilihan partipada November akan datang.

"Nor'hisham ini cuma pemangku sahaja dan bukan ketua yang dipilih tetapi dilantik.Wan Loqman menegaskan media milik Umno-Barisan Nasional mengembar-gemburkan tindakan mereka keluar parti walhal yang terlibat hanya dua individu sahaja.

"Beliau sememangnya tidak layak untuk digelar pemimpin kerana mereka jarang hadir mesyuarat bulanan tambahan pula pada Mesyuarat Agong baru-baru ini beliau juga tidak hadir dan tidak menyediakan laporan mesyuarat menyebabkan mesyuarat tahunan AMK terpaksa ditangguh.

"Saya tahu mereka sudah lama tidak berpuas hati tetapi menunggu masa yang sesuai untuk mengisytihar keluar parti dan sudah tentunya ada habuan besar di saat KEADILAN menghadapi pilihan raya kecil di Hulu Selangor.

"AMK Shah Alam akan terus berjuang memperkasakan parti serta akan terus menentang rejim Umno Barisan Nasional," tegas Wan Lokman lagi.

Sambil itu, Wan Lokman berkata jawatan tersebut akan dipangku oleh Norhisham Shariman selaku Naib Ketua AMK dan jawatan timbalan akan ditentukan kelak.

suara-keadilan


KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive