Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Jumaat, April 09, 2010

Tak boleh jawab,Tutup mulut dia



Dalam Malaysia ni bermacam benda yang pelik ada, macam iklan dalam TV dulu ada orang tua tu kata, "macam-macam ada".
Ada satu tulisan ana baca, yang pelik di malaysia ni dalam bahasa orang Putih le, maklumlah dah pandai pasai belajar sains dan math dalam bahasa orang puteh hari tu, depa kata,
sodomy without penetration,
jet without engine,
submarine without diving capability,
murder without motive,
clinic 1 Malaysia without doctor.

Yang lagi peliknya, tak boleh bukti dalam mahkamah, tangkap dan kurung bawah ISA,
( bukan Israel Security Agency) dimana salah seorang bekas boss dia tu jadi orang kuat APCO yang Malaysia ambil jadi penasihat depa, tapi Internal security act.

Apa yang jadi masalah lani, ambil syarikat yang orang Yahudi jadi tekong dan bawa balik masuk kelambu tak apa, tapi bila sebut One Malaysia adalah idea One Israel , pasal depa tak boleh nafi, maka akan dirujuk ketua pembangkang ke JK Hak dan Kebebebasan Dewan, kata depa fakta tak betul.
Inilah agaknya kut antara nasihat APCO yang dibuat dimerata dunia termasuk kepada pemimpin Kazashtan, dan Abacha dan ramai lagi pemimpin besar dunia , kalau tak boleh jawab, gantung depa. Sebab tu depa marah sangat bila rahsia depa rakyat tahu.
Nasiblah hampa wahai APCO oii, dapat menasihatkan orang yang memang melenting marah bila sebut Israel takluk bumi Palestin.

mppendang






KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive