Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comSelasa, Ogos 17, 2010

MPAJ tak nampak atau buat-buat tak nampak?Deretan kereta terpakai diletakkan di atas bahu jalan di Jalan Pandan Indah menuju ke Taman Shamelin berhampiran Taman Maju Jaya.Tokey kedai kereta terpakai di sini menjadikan bahu jalan seperti tanah milik mak bapak depa tanpa mendapat amaran atau saman daripada pihak berkuasa tempatan seperti MPAJ (Majlis Perbandaran Ampang Jaya)dan sebagainya.

Bayangkan jika anda berniaga goreng pisang atau burger di bahu jalan tersebut, sudah tentu dah lama kena angkut ataupun di saman oleh pihak MPAJ dan yang sewaktu dengannya.

Begitu juga kalau anda parking kereta tanpa mempamirkan kupon letak kereta,dah sah-sah surat saman dan mahkamah akan mengejar anda hingga ke lubang cacing.Tapi bila mamak berniaga rojak kat tempat parking depan CIMB Bank di Pandan Jaya,satu saman pun mamak tu penah dapat daripada MPAJ sepanjang berpuluh tahun berniaga di situ.Ajaib tapi benar!!!
Samalah kisahnya dengan cukong-cukong ni yang sewenang-wenangnya meletak kereta terpakai milik mereka di tepi-tepi jalan utama. MPAJ seolah-olah terpukau atau dipukau oleh cukong-cukong tersebut.MPAJ tak nampak atau buat-buat tak nampak?

Hebat cukong-cukong ni...tepi jalan pun boleh longgok berpuluh-puluh kereta,seolah-olah Malaysia ni tak dak undang-undang dan tak dak penguatkuasa.

Tapi kalau rakyat letak kereta sebijik saja kat tepi jalan,lambat lepa terus kena saman.


1 ulasan:

  1. Tanpa Nama20/8/10 1:32 PG

    PJ, Selangor,KEDAH,TimPrePAS dan SUA PAS perlu di rehatkan kalau tidak Hancur PAS

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive