Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

Kasi like saja apa ada hal...

Biaqpila on Facebook
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Khamis, September 02, 2010

Biaq banyak belajaq dari kurang ajaq


Salam semua...

Pak Long nak sebut nama budak ni pun pi jadi keliru. Nama macam bodoh tapi perangai lagi hodoh. Pak Long mintak maap la kalau sesapa peminat budak Namewee ni yang termasuk ke blog Pak Long ni... hihi...

Memang tak guna pun kalau Pak Long seligi budak tak cukup akai ni teruk teruk pun, Pak Long cuma nak tegoq sikit saja. Biaq dia banyak belajaq daripada kurang ajaq.

Dok diam diam...

Budak ni memang kreatif, Pak Long tau kalau bagi serunai batang padi pun akan jadi sedap. Dulu sekali budak Namewee ni atau nama penuh dia Wee Meng Chee dah buat perangai pi ubah senikata lagu negaraku yang ada sikit unsur unsur perkauman. Tapi nasib baik la dia diselamatkan MCA masa tu... hihi...

Tapi budak ni macam tak serik, macam tak belajaq kali pertama dulu. Kali ni dia buat lagi satu lagu yang agak keras yang sedikit rasis walaupun dia kata dak. Mungkin kot tak rasis tapi dia tuju teruih pi kat pengetua Melayu kat Johor tu. Lagu tak sedap tera mana pun, memang tak ngam la ngan telinga Pak Long. Tapi kesan dari senikata yang ala "warta berita" tu yang panaih. Pak Long tau la, surat habaq Umno yang tambahkan panaih tu... hihi... Tapi Pak Long rasa tak patut la jugak budak ni dok buat kalut, kebebasan bersuara pun tak kan sampai lagu tu. Kreatif hang tu guna kot belah elok tak boleh ka?

Kalau silap sekali orang kata kurang belajaq tapi kalau dok silap lagi orang akan kata kurang ajaq. Ni susahnya ngan budak Cina ni. Dia dah bagi terkilan orang ramai, ataupun silap silap bagi keliru habih orang yang tak tau apa. Hangpa kena ingat, dia boh dalam u tiub, satu dunia boleh menyanyi sama. Haru Umno... haha...

Buat budak Namewee tuh, Pak Long harap hormatilah kebebasan tu dengan sopan. Kebebasan tak bermakna kita bebas untuk tidak bersopan dan melanggar sensitiviti umat yang lain. Dok bagi elok elok la, luah perasaan cara bijak dan tertib... cewaahh... dia paham ka Pak Long cakap ni, hihi...

Tapi puak puak Pakatan jangan dok syok tak ketahuan hala pulak. Pak Long tau sedikit sebanyak dia bagi laba kat Pakatan dan terima kasih jugak la kat pengetua lulusan BTN kat Johor tu yang tunjuk kaler sebenaq, tapi Pak Long tak suka benda kurang asam macam ni masuk campoq pencapaian Pakatan. Biaq kita jatuhkan Umno cara jantan...

Ha! dah, budak budak Pakatan pi kerja. Jangan dok rap saja yang hangpa tau... haha...

Wassalam...

paklongonline.blogspot.com


KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive