Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comIsnin, Ogos 03, 2009

Polis jadi ‘kuda tunggangan’ BN
SHAH ALAM – Ketua Umum Pakatan Rakyat (PR), Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa, polis ‘diperkudakan’ UMNO/Barisan Nasional (BN) untuk menyuraikan perhimpunan Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) kelmarin.

Katanya, perhimpunan sepatutnya berlangsung dalam aman kerana ia adalah hak rakyat dan selaras dengan Perlembagaan untuk menghantar memorandum mansuhkan ISA kepada Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara,

“Jelas, tiada apa yang berubah di negara ini. Setiap kali ada perhimpunan aman, polis masih terus dijadikan tunggangan oleh elit kuasa UMNO/BN dengan menggunakan pendekatan sama sebagaimana lalu untuk menghalang rakyat daripada menyatakan pandangan,” kata Anwar dipetik dari laman blognya semalam.

Anwar yang juga hadir pada perhimpunan tersebut berkata, penyokong GMI tidak bertindak liar malah kekecohan mula tercetus apabila pihak berkuasa terutamanya Unit Simpanan Persekutuan (FRU) memulakan tembakan gas pemedih mata bertalu-talu ke arah peserta.

“Mereka hanya ada suara sebagai tanda protes terhadap kezaliman puluhan dekad dengan harapan untuk melihat Malaysia menjadi negara yang adil untuk semua.

“Tidak kelihatan pada mereka yang menyertai perhimpunan tersebut senapang gas pemedih mata, penyembur air kimia, apatah lagi sewenang-wenangnya menangkap orang awam yang menuntut hak mereka seperti termaktub dalam Perlembagaan,” katanya.

sinarharian

E-Jariah: Beri sekali dapat banyak kali...
Daftar SEKARANG!!! Pulangan LUMAYAN !!!
CARA MENGHAPUSKAN BAU BADAN
BELI BUDU,DODOL,SERUNDING ONLINE...SUE 013-9650658
Blog YB Nizar Jamaluddin
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive