Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

Kasi like saja apa ada hal...

Biaqpila on Facebook
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Selasa, Mac 16, 2010

(MUTAKHIR) Anwar Abai Rayuan Tukar Hakim, Percepat Kes

Salmiah Druhamad Drahsin

KUALA LUMPUR 16 MAC: Tidak seperti dakwaan sesetengah pihak berkepentingan, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengambil tindakan mengabaikan permohonan rayuan terdahulu, bagi mempercepatkan kes konspirasi kedua terhadapnya.

Pasukan peguam Anwar hari ini memberi notis untuk tidak mahu meneruskan permohonan rayuan bagi menangguhkan perbicaraan dan pertukaran hakim bagi kes berkenaan.

Sebaliknya, pasukan peguam Anwar mahu perbicaraan yang dijadual pada 25 Mac ini diteruskan untuk menyoal balas Saiful Bukhari Azlan sekalipun tanpa pertukaran hakim.

tvs




2 ulasan:

  1. Setuju sangat lah Anwar tarik balik rayuan tu . Kalau tidak , UBN akan guna isu itu untuk menunjukkan bahawa Anwar sahaja melengah-lengahkan perbicaraan . Karpal Bai tu memang terror kalau bab soal menyoal saksi didalam Mahkamah . Tahu lah bai tu untuk meruntuhkan dakwaan saifool tu . Silap-silap terceret budak tak cukup akal tu dalam Mahkamah .

    BalasPadam
  2. sepatutnya bukan sekarang..........dari dulu dulu lagi.....jangan kita nafikan dakwaan melambat lambatkan perbicaraan sebelum ini adalah BENAR
    "...nyatakan kebenaran, walaupun ianya pahit"
    ....kita kena rasional bukan taksub.... kalau semua lawyer punjabi turun pun, ramai yang akan cabut, kalau budak saiful hingusan itu BENAR... tetapi kalau OKT itu BENAR, berebut rebut lawyer secara sukarela, membela OKT walaupun free of charge....high profile case, GOODWILL
    mungkin aku agak "bias"....tetapi aku terbaca dalam blog orang sebelah, seorang yang bagi ulasan berkata, dah 25 tahun dia kerja dalam mahkamah...jika seseorang itu berbohong, insyaAllah dari cara percakapannya,makhluk Allah tu dapat meneka samada ianya berbohong atau tidak....tetapi budak berhingus tu bercakap dengan yakin tanpa ngelabah
    kita tunggu keputusan mahkamah
    WALLAHHUALAM

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive