Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comJumaat, Mac 19, 2010

Shafie Afdal Hina Orang Asli - Zabidie Abas

Oleh Roziyah Mahamad


KUALA LUMPUR : Umno yang menjaja 1Malaysia dan Juara Rakyat terpaksa menggunakan polis untuk 'menghalau' orang asli yang ingin bertemu Perdana Menteri (PM) kerana mereka didakwa telah ditipu. Menurut Ketua Angkatan Muda Keadilan Johor, Zabidie Abas dalam blognya, polis terpaksa melencongkan perhimpunan dan kenderaan orang asli tersebut yang datang dari pelusok hutan untuk berjumpa PM tetapi diberitakan PM terpaksa menyorok untuk menerima momerandum.Sementara itu Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Shafie Apdal berkata: Mereka datang bukan untuk protes tetapi untuk berjalan-jalan melawat Putrajaya dan kita juga bagi mereka makan-makan." kata Ketua Angkatan Muda Keadilan. Zabidie dalam blognya.Bagi Zabidie, ia merupakan penghinaan kepada orang asli. Tidak sepatutnya Shafie berkata demikian kerana meraka datang ke Putrajaya untuk menuntuk hak mereka dan bukannya 'makan angin' dan harapkan makan percuma.Sebelum itu, Zabidie juga terkejut apabila mendengar kenyataan Datuk Seri Zahid Hamidi yang memberi amaran agar kisah kehilangan enjin jet dan kerosakkan kapal selam tidak boleh dibicarakan di Dewan Rakyat. Beliau juga didakwa Zabidie mengugut agar maklumat 'ketenteraan' tidak dibocorkan. "Ahmad Zahid perlu tahu wang rakyat digunakan membeli semua peralatan tentera dan membayar gaji beliau. "Setiap penyelewangan wajib didedahkan dan rakyat perlu tahu. Tidak perlu berselendung kerana 'bangkai Kementerian Pertahanan' telah diketahui diseluruh dunia."Aktiviti ketenteraan dan kawalan keselamatan tidak perlu dibicarakan. Ahmad Zahid bagai 'anjing takukan bayang-bayang'," kata Zabidie.
KUALA LUMPUR : Umno yang menjaja 1Malaysia dan Juara Rakyat terpaksa menggunakan polis untuk 'menghalau' orang asli yang ingin bertemu Perdana Menteri (PM) kerana mereka didakwa telah ditipu.

Menurut Ketua Angkatan Muda Keadilan Johor, Zabidie Abas dalam blognya, polis terpaksa melencongkan perhimpunan dan kenderaan orang asli tersebut yang datang dari pelusok hutan untuk berjumpa PM tetapi diberitakan PM terpaksa menyorok untuk menerima momerandum.

Sementara itu Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Shafie Apdal berkata: Mereka datang bukan untuk protes tetapi untuk berjalan-jalan melawat Putrajaya dan kita juga bagi mereka makan-makan." kata Ketua Angkatan Muda Keadilan. Zabidie dalam blognya.

Bagi Zabidie, ia merupakan penghinaan kepada orang asli. Tidak sepatutnya Shafie berkata demikian kerana meraka datang ke Putrajaya untuk menuntuk hak mereka dan bukannya 'makan angin' dan harapkan makan percuma.

Sebelum itu, Zabidie juga terkejut apabila mendengar kenyataan Datuk Seri Zahid Hamidi yang memberi amaran agar kisah kehilangan enjin jet dan kerosakkan kapal selam tidak boleh dibicarakan di Dewan Rakyat.

Beliau juga didakwa Zabidie mengugut agar maklumat 'ketenteraan' tidak dibocorkan.

"Ahmad Zahid perlu tahu wang rakyat digunakan membeli semua peralatan tentera dan membayar gaji beliau.

"Setiap penyelewangan wajib didedahkan dan rakyat perlu tahu. Tidak perlu berselendung kerana 'bangkai Kementerian Pertahanan' telah diketahui diseluruh dunia.

"Aktiviti ketenteraan dan kawalan keselamatan tidak perlu dibicarakan. Ahmad Zahid bagai 'anjing takukan bayang-bayang'," kata Zabidie.

erapakatan
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive